Jan Černý dalším jezdcem Škody Fabia R2

Petr Eliáš, 29. března 2011, 09:15 Google+

Jan Černý, který se právě vrátil z Portugalska, kde startoval na soutěži mistrovství světa, má před sebou další výzvu. Škodu Fabia R2.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
rally valašská

rally valašská | foto: Tomáš Urban, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Jan Černý se spolujezdcem Pavlem Kohoutem letos závodí v mistrovství světa, konkrétně ve WRC Academy s vozem kategorie R2. Jako velmi vhodný doplněk tohoto soutěžního programu se tak jeví nová výzva, kterou má mladý jezdec před sebou. Bude dalším oficiálním jezdcem programu Škoda Fabia R2.

Počínaje Rally Šumava usedne do nového vozu představeného na uplynulé Valašské rally a absolvuje s ním kompletní Mediasport Mezinárodní mistrovství České republiky v rally. Honza Černý měl již možnost se s vozem krátce seznámit a dle jeho slov jde o velmi dobrý a konkurenceschopný vůz.

Jezdec má s čím porovnávat, protože vozů kategorie R2 vyzkoušel již několik. „Jsem moc rád, že jsme od pana Brůzla dostali šanci na závodění se Škodou Fabia R2. Bude to pro mě nová zkušenost být součástí takového týmu a podílet se na vývoji nového vozu. Zatím jsem s ním najel jen málo kilometrů, ale podle toho, co jsem měl šanci poznat, se jedná o hodně kvalitní auto. Zejména podvozek je skvělý a auto je hodně stabilní. Věřím, že budeme mít dostatek příležitosti k testování a na Šumavě se ukážeme v co nejlepším světle. Se Škodou Fabia R2 budu chtít zajet co nejlepší výsledek a ukázat, co v autě je. Sledoval jsem výsledky z Valašky a oba jezdci jeli se Škodovkou pěkně. Škoda odstoupení Míry Tarabuse, který za mě jeden závod zaskočil, protože se Valašská rally termínově kryla s Portugalskem. Se Škodou bych rád odstartoval i na některých zahraničních soutěžích. To je ale stále ještě v jednání,“ říká příbramský jezdec.

Škoda Fabia R2 má za sebou vítěznou premiéru na Valašské rally, kde odstartovaly dva vozy. Jeden z nich řídil Jaromír Tarabus, který soutěž nedokončil po závadě motoru. Dušan Kouřil přivedl Škodu Fabia R2 do cíle na celkovém osmnáctém místě a ovládl třídu 6 kam speciály R2 patří.

Vytisknout

Diskuze: Jan Černý dalším jezdcem Škody Fabia R2

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

barum rally zlín

Bouffier potvrdil start ve Španělsku

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud