Roman Kresta s Petrem Grossem míří na západ Čech

Tomáš Urban, 5. dubna 2011, 07:21 Google+

V rychlém sledu po Valašské rally pokračuje Mediasport MMČR druhým podnikem – 46. MOGUL Rallye Šumava Klatovy.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
rally valašská

rally valašská | foto: Tomáš Urban, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Organizátoři západočeské soutěže evidují i přihlášku posádky ADELL MOGUL Racing Teamu Roman Kresta – Petr Gross. Po dramatickém závěru Valašské rally a při vzpomínkách na loňský ročník, kdy Kresta zaostal za Valouškem o šest sekund, se fanoušci rallysportu mají na co těšit.

 Klatovská MOGUL Rallye Šumava je nejstarším domácím závodem. Čínovský okruh a úseky na Vimpersku patří ke koloritu šumavské soutěže. Roman Kresta zde v minulosti dokázal třikrát zvítězit. Poprvé se Škodou Octavií WRC (2001), za volantem Peugeotu 206 WRC (2003) a naposledy s mitsubishi v sezoně 2008. Loni svedl dramatickou bitvu s Pavlem Valouškem, ale nakonec se musel spokojit s druhou příčkou. A právě mezi zmíněnou dvojicí a plzeňským Václavem Pechem se, při neúčasti vítěze Valašky Jana Kopeckého, s největší pravděpodobností rozhodne o vítězi klatovského podniku.

„Čas mezi Valaškou a Šumavou byl skutečně krátký, takže i příprava byla hektická. Auto se mezi soutěžemi rozebralo a zase složilo, abychom měli stoprocentní jistotu, že na závod bude vše v pořádku. Klatovská rally je pro nás prestižním podnikem, neboť Mogul je hlavním partnerem soutěže. Očekávám, že nás zase čeká tvrdý souboj o prvenství s našimi konkurenty a doufám, že opět skončí v náš prospěch. Asi není třeba zdůrazňovat, že se od začátku pojede zcela naplno, proto jsem rád, že pocitově jsme připraveni ještě lépe než na Valašku. Trať Šumavy vychází z tradičního formátu, zejména Vimpersko s technickými zkouškami mi vyhovuje. V pátek se pojede na Klatovsku. Čínovský okruh má svou tradici, zbylé úseky prvního dne budou opět spíše rychlejšího charakteru,“ popisuje jezdec ADELL MOGUL Racing Teamu.

Jak už bylo zmíněno, hlavní partner ADELL MOGUL Racing Teamu, značka MOGUL je dlouholetým sponzorem klatovské soutěže a na tomto faktu se nic nemění ani v letošním ročníku. "Z pozice představitele významného partnera ADELL MOGUL Racing Teamu mohu říci, že za uplynulými 18ti roky, kdy se tato významná rally jela s přídomkem MOGUL poprvé, se lze ohlédnout s uspokojením. Těší mne, že se rally ve spojení se značkou MOGUL řadí mezi elitní domácí automobilové soutěže a po celou dobu své existence si zachovává vysokou sportovní a společenskou úroveň. Navíc dvojice Roman Kresta - Petr Gross s olejem MOGUL 5W-50 EXTREME v motoru svého závodního vozu potvrdila své kvality v letošním úvodním podniku Mediasport MMČR Valašské rally. Druhou příčku považuji za dobrou výchozí pozici jak pro nadcházející závod Mogul Rallye Šumava Klatovy, tak i pro další průběh sezony. Jsem přesvědčen, že Šumava bude i tentokrát setkáním toho nejlepšího v domácím automobilovém soutěžním sportu a posádka Kresta - Gross svým výkonem předčí své soupeře," věří obchodní ředitel společnosti Paramo a.s. Jan Řihák.


Průběžný stav Mediasport MMČR 2011 (1/7): Kopecký 50, Kresta 36, Valoušek 31, Pech 21, Tlusťák 14.

MOGUL Rallye Šumava Klatovy odstartuje v pátek 8. dubna v 16:15 hodin na náměstí Míru v Klatovech, cíl je naplánován na stejném místě o více než 24 hodin později. Posádka ADELL MOGUL Racing Teamu Kresta – Gross pojede vstříc rychlostním zkouškám se startovním číslem 2, právě v sevření Pecha a Valouška. Páteční etapa šumavské soutěže se odjede, včetně divácky populárního okruhu, na třech úsecích (klasické vložky se jednou dvakrát). V sobotu čekají na posádky čtyři úseky ve dvou průjezdech.

Vytisknout

Diskuze: Roman Kresta s Petrem Grossem míří na západ Čech

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Mini John Cooper Works S2000

Mini slaví první vítězství s vozem Countryman

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud