Do Hrádku zavítá nejkvalitnější startovní pole v historii soutěže

Tomáš Urban, 19. dubna 2011, 00:17 Google+

PREVIEW: Nejkvalitnější a nejpočetnější startovní pole ve své čtrnáctileté historii si letos připíše Thermica rally Lužické hory.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Lužické Hory (CZE)

Rally Lužické Hory (CZE) | foto: www.rallyzone.cz | Trdla, Martin

Sdílejte článek

„Jsme potěšeni nebývalým zájmem posádek startovat na naší soutěži a nesmírně si toho vážíme. Věřím, že je to i z toho důvodu, že se jim u nás v Trojzemí líbí. Doufám, že se jim budou letos zamlouvat i zcela nové rychlostní zkoušky, které jsou vždy kořením soutěže," říká pár dní před startem ředitel rally Jan Krečman při pohledu do startovní listiny, která čítá neuvěřitelných 153 posádek z pěti zemí Evropy.

Statistika dále uvádí, že téměř třetinu posádek tvoří ty zahraniční a pro příznivce automobilových soutěží je podstatnou informací, že na trati bude bojovat sedm vozů nejvyšší kategorie WRC a pět vozů S2000.

 

Samozřejmě, že každý pořadatel je rád, když se ve startovní listině objeví posádky Valoušek – Hrůza (Škoda Fabia WRC), Odložilík – Odložilík (Citoren Xsara WRC), Drotár – Bánoci (Subaru Impreza WRC, Tarabus – Norek (Fiat Grande Punto S2000), Béreš – Müller (Škoda Fabia S2000) nebo Kahle – Doerr (Škoda Octavia WRC).Ale je tu dále řada dalších a lze říci bez nadsázky říci, že o absolutní prvenství může bojovat minimálně deset posádek. Na chybičky jmenovaných totiž budou čekat ještě Cvrček, Trněný, Sýkora, Semerád, Jakeš, Dohnal, Tomaštík, Tamrazov nebo Trojan.

To jsme měli nejvyšší třídy a teď se podíváme níže. Ve třídě 5. Lukáš Pondělíček, Roman Štefan (Clio R3), Jan Černý (DS3), Pavel Mika (Clio) a domácí Jan Halala s Focusem.

Ve třídě 6 dvě nádherné a rychlé Felicie Kit Car pod vedením Nešpora a Vrkoslava. Hostem Slovák Kočí s Citroenem, nechybí Jirka Vlček s Peugeotem 206 KC.

 

Třída sedm také slibuje zajímavé boje. Václav Kopáček s Fabií, dále Felicie KC Brože, Holíka a Paula. Dále Škoda Fabia Picka a VW Polo Jakuba Urbana.

Ve třídě 8 nechybí Petr Pelech S Type R, spousta Renaultů Clio (Vykydalová, Sutr, Kašík) Peugeot Davida Štefana.

Hejno vozů Honda Civic bude soupřit ve třídě devět. Jmenujme třeba Jiřího Hladíka, Jakuba Brázku nebo Petre Grafka.Rychlé bude i Polo Martiny Daňhelové.

Do Hrádku se chystá také početné pole třídy 11,tedy dieselových vozů. Fabie Dawsona, Mandíka jr., Pavla Urbana ale i nově příchozích do této třídy Roll a Horák. Samozřejmě největší aspiranti na výhru jsou bratři Bočkové s nakrmenou Octavií.

 

„My si však vážíme všech, kteří se v naší soutěži rozhodli startovat. Od kluků s trabanty nebo Fiatem 126 P, přes pravidelné účastníky Macka, Hendricha, Roubíčka, Picka, Václavíka až po již zmíněné hvězdy. Chtěl bych ještě upozornit na zkrácení rychlostní zkoušky č. 6 vedoucí z Křižan na 6, 3 km. Cíl RZ je posunut před vjezd na hlavní silnici vedoucí pod Ještědem na Výpřeži. Je to z důvodu, abychom co nejméně omezili plynulost turistického provozu v Podještědí,“ dodává Jan Krečman a zve všechny příznivce motoristického sportu na pátek a sobotu do Hrádku nad Nisou a okolí.

Na posádky čeká v sobotu 70,5 ostrých kilometrů na čtyřech úsecích, které se pojedou vždy dvakrát. Nejdelší RZ měří 13,65 km a je třetí v pořadí. Thermica Rally Lužické hory startuje první rychlostní zkouškou 9:17, první posádky v cíli uvidíme v Hrádku na náměstí krátce po čtvrté hodině odpolední.

Informace k soutěži najdete níže v odkazech.

Seznam přihlášených
Časový hramonogram

Mapy RZ

Vytisknout

Diskuze: Do Hrádku zavítá nejkvalitnější startovní pole v historii soutěže

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Citroën

Jan Černý otestuje speciál Citroën DS3 R3T v ostré soutěži

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud