Thermica Rally Lužické Hory: Exkurz do jednotlivých tříd

Tomáš Urban, 28. dubna 2011, 00:01 Google+

První soutěž sezóny Ecosun rallysprintového mistrovství prohěhla o víkendu v Hrádku nad Nisou. Podívejme se jak to dopadlo v jednotlivých třídách.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Lužické Hory (CZE)

Rally Lužické Hory (CZE) | foto: www.rallyzone.cz | Trdla, Martin

Sdílejte článek

Třída dvě, čtyři vozy S 2000 na startu. Obrovský souboj mezi zkušeným Jaromírem Tarabusem, vyjimečně s Fiestou (jejich Puntu S2000 vypověděl na testu motor) a nově přestoupivším Janem Dohnalem s Peugeotem 207 S2000. Až do sedmé Rz nebyl rozdíl mezi nimi větší než pět vteřin. V sedmé udělal Dohnal chybičku a Tarabus tak vyhrál tuto třídu. Startoval zde ještě ukrajinec Tamrazov, ale technické problémy jeho Fiesty znamenaly ödstouoení. Krásná Corolla Macka nestíhala.

Třída tři, velá n-ka, 21 vozů Mitsbishi a Subaru různých kvalit a evolucí. První polovina soutěže znamenala odstoupení pro Jelínka - převodovka, a Semeráda sen. - motor. Největší boje probíhaly mezi čtyřmi jedci . Sýkorou, Bujáčkem, Jelínkem a Jakešem. Překvapivě, po odstoupení Jelínka, se začal také prosazovat dlouho nezávodící Karel Trojan. Po první polovině soutěže tak vedl Sýkora, o 2,5 vteřiny zpět byl Jakeš. Na třetím jístě ve třídě se ztrátou 43 vteřiny byl Bujáček, 49 ztrácel Karel Trojan. Ve druhé polovině soutěže lítý boj mezi Jakešem a Sýkorou pokračoval. Rozdíl mezi nimi nebyl nikdy větší než čtyři vteřiny. V cíli soutěže byl mezi nimi rozdíl pouze osm desetin sekundy a to ve prospěch Jakeše. Ve druhé polovině také zabral Lumír Firla a dostal se na místo čtvrté před Karla Trojana.Hanák předjel Kirniga a Mulač Pokorného. Do cíle se dostala i dámská posádka startující s vozem Subaru Impreza STi a odnesla si poháry za třetí místo v dámském poháru. Odstoupili Trnovec - diferenciál, Andrej Lipski - motor. Do cíle dorazilo 18 vozů.

Třída pět. Na startu šest vozů. Nejrychleji po celý den Jan Černý a Citroen DS3 R3T. O druhé místo bojovali Štefan a Mika s Renaulty Clio R3. Moc se nedařilo Ponďovi s Citroenem C2 S1600. Domácí Jan Halala s Fordem Focus odstoupil v servisu po Rz4 pro poruchu převodovky. Jan Černý byl s Citroenem DS3 R3T třináctý absolutně a porazil mnoho rychlých aut. Je vidět, že Jan Černý roste v "pana jezdce".

Třída šest zaznamenala na startu šest vozů. První polovina soutěže se nejlépe povedla Jiřímu Vrkoslavovi s Felicí Kit Car. Zle na něj ale dotírali Nešpor s Fabií KC a Vlček s 206 KC. Na sedmé Rz chyboval Nešpor, nedařilo se ani Vlčkovi a tak na druhém místě za Vrkoslavem byl nakonec Martin Kočí s Citroenem C2R2 max. Třetí místo zbylo na Vlčka. Nešpor skončil čtvrtý.

Ve třídě sedm bylo na startu devět posádek. Hned od prvních kilometrů bylo jasné, že ve vedení bude velmi rychlý Kopáček s Fabií. Druhé místo patřilo Robertu Čonkovi a třetí byl po první polovině soutěže pěkně jedoucí Jakub Urban s VW Polo. Takto dopadlo pořadí i v cíli soutěže, Václav Kopáček byl se svou Fabií 39. absolutně.

Na start se ve třídě osm postavilo šest posádek. Hned od prvních metů soutěže se vedení ujímá Petr Pelech s Hondou Civic Type R. Vedení si udržuje až do cíle soutěže. Druhý je Oldřich Hrubý s Cliem a třetí Eva Vykydalová. Jiří sutr odstoupil po problému s horním uložení jedhnoho z předních tlumičů po RZ3, Jaroslavu Roubíčkovi odešel v RZ 7 motor, Hubáčkovi přestal fungovat alternátor.

Do třídy devět, tedy malá n-ka, odstartovalo deset posádek. Po první polovině soutěže je ve vedení Petr Grafek s HOndou Civic, druhý je  Kořistka a třetí navrátilec na tratě rz Jiří Hladík. Rozdíl pohých deset vteřin hovoří za velkou vyrovnanost v této třídě. Ve druhé polovitě troubí k frontálnímu útoku Jiří HLadík. Soupeřím dává deset vteřiny v RZ7. Petr Grafek se však nevzdává a v poslední rz vše vrací. Hladík je tedy druhý a Kořistka třetí.

Pět vozů se sešlo ve  třídě jedenáct. Vesměs Fabie TDI a jedna Octavia, která nemá konkurenci a je skvěle připravena. Překvapivé první místo v této třídě patřilo po polovině soutěže mladému Mandíkovi s Fabií TDI. To už v soutěži nepokračoval Pavel Urban (mimo trať na RZ3). Druhá polovina měla stějný průběh. Mandík si udržoval vedení a Boček se snažil jak  mohl, ale na mladíka to nestačilo. V cíli je dělilo 19 vteřin . Dawson havaroval v RZ. 19

Dvoukolky vcelkově tedy vyhrál Jan Černý s Citroenem DS3R3T, druhý byl Jiří Vrkoslav s Felicií KC (+41.9) a třetí Roman Štefan s Renaultem R3. V Lausitz Cupu vyhrál s přehledem Kahle, druhý byl Martin BUjáček a třetí byl Jiří Tošovský s EVO X. Velmi pěkný výkon podal Erric Karlsson s Audi TT. Byl 21 absolutně.

Dámský pohár vyhrála Eva Vykydalová s Cliem, druhá Martina Daňhelová a třetí Petra Filipová se Subaru.

Pohár v rally vyhrál Jiří Hendrich s Lancerem. Druhé místo, ale o pouhé 2.3 veřiny druhý Petr Šimurda se Škdou 120. O vítězství přišel v poslední RZ. Třetí dojel Miloš Dvořák s Lancerem EVO IX.

 

Vytisknout

Diskuze: Thermica Rally Lužické Hory: Exkurz do jednotlivých tříd

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

rally bohemia

Bouffier si z Kanárů odváží i pozitiva

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud