FOTO: Václav Pech jun. před Rallye Hustopeče otestoval Mini

Petr Eliáš, 7. června 2011, 14:40 Google+

Pro Václava Pecha jun., který společně s navigátorem Petrem Uhlem skončil na poslední Rallye Český Krumlov na třetím místě, měla příprava na nadcházející Rallye Hustopeče zvláštní nádech. Václav Pech jun. totiž s výjimkou Pražského Rallysprintu startuje od roku 2006 s produkčním Mitsubishi Lancer EVO IX. V tomto týdnu se ale udála věc zcela mimořádná, a tou byl test Václava Pecha jun. s vozem typu S2000, tedy kategorie, s níž Pech s Uhlem pravidelně svádějí nelítostné boje na rychlostních zkouškách.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Pech, Václav - Uhel, Petr

Pech, Václav - Uhel, Petr | foto: Eliáš, Petr

Sdílejte článek

Aby těch novinek nebylo málo, tak Václav Pech jun. do České republiky poprvé přivezl vůz Mini S2000 s novým motorem 1,6 turbo, který plně odpovídá novým předpisům mezinárodní automobilové federace FIA pro závodní vozy blízké budoucnosti. Proč k tomuto testu došlo a jaké z něj má jezdec pocity?

I když máme s „áčkovými“ auty velkou zkušenost z doby, kdy jsme závodili s WRC, tak posledních pět let jezdíme jen s produkčními vozy. Naši největší soupeři závodí se speciály S2000 a já jsem dosud s tímto vozem neměl praktickou zkušenost. Ve spolupráci s firmou Invelt, která je největším prodejcem vozů Mini v ČR, se nám podařilo zajistit test vozu Mini S2000 1.6t. Pod dohledem techniků firmy Prodrive, která tyto vozy pro rallye upravuje, jsme chtěli přímo porovnáním s naším Mitsubishi zjistit výhody a možnosti tohoto vozu. Během testu jsme najeli 50 „ostrých“ kilometrů, při kterých jsme provedli různá měření časů a nastavení podvozku vozu. Získali jsme nový rozhled o fungování těchto nových speciálů a nebudu se tajit tím, že kdyby se nám podařilo finančně starty s tímto vozem zajistit, neváhal bych,“ prozrazuje Václav Pech jun. Sestřih testu Václava Pecha jun. s vozem Mini S2000 1.6t se bude vysílat ve čtvrtek 09.06.2011 na ČT4 v 16.15 hod.


Foto: Petr Eliáš

Na nadcházející Rallye Hustopeče ale posádku Pech – Uhel uvidíme rozhodně v osvědčeném modrožlutém Mitsubishi Lancer EVO IX EuroOil teamu. Vůz po propršené Rallye Český Krumlov prošel nezbytnou repasí, aby byl připraven nejen na srovnávací test s Mini S2000, ale hlavně na jihomoravskou Rallye Hustopeče. „V Hustopečích máme určitě na co navazovat. Loni se nám tady podařilo vyhrát, což byl v silné konkurenci velký úspěch. Letos bude v ještě silnější konkurenci mnohem těžší dostat se na stupně vítězů, protože kompletní domácí špičku posílí Jan Kopecký z továrním týmem Škoda. Nám ale zdejší tratě vyhovují a i loňské tropické vedro mi sedělo mnohem více než například nepřetržitý déšť v Krumlově. O co nejlepší výsledek a umístění na pódiu se rozhodně budeme chtít poprat,“ říká před startem Rallye Hustopeče Václav Pech jun.


Foto: Petr Eliáš

Celkem 12 rychlostních zkoušek ve dvou etapách a trať o celkové délce téměř 500 kilometrů čeká na soutěžící už tento pátek 10. června na jihu Moravy v Hustopečích. Soutěž je charakteristická náročnými rychlostními zkouškami vedoucími vinicemi, které jsou pro zdejší krajinu typické. Posádka EuroOil teamu zve všechny příznivce motoristického sportu k návštěvě Rallye Hustopeče.

Foto: Petr Eliáš

Foto: Petr Eliáš

Vytisknout

Diskuze: FOTO: Václav Pech jun. před Rallye Hustopeče otestoval Mini

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

rally valašská

Posádka týmu Škoda Motorsport Kopecký – Starý se představí na Agrotec Rally…

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud