Peugeot Delimax Total Team míří na vinice

Tomáš Urban, 8. června 2011, 21:44 Google+

Česká verze Deutschland rally nebo zrádná belgická Ypres rally. Tak specifické podmínky nabízí čtvrtá soutěž letošního českého rally mistrovství – Rally Hustopeče. Na startu částečně šotolinového podniku plného náročných odbočení nebude vedle kompletní české špičky chybět ani posádka Pavel Valoušek – Zdeněk Hrůza, kteří i tentokrát startují s podporou Peugeot Delimax Total Teamu se speciálem Peugeot 207 S2000 Evolution.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
rally český krumlov

rally český krumlov | foto: Josef Vyšata, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Mediasport MMČR v automobilových soutěžích se rozjelo na plné obrátky. Týmy ještě ani nestačily pořádně vysušit stany a zázemí z promoklé Rally Krumlov a už míří na další podnik. Rally Hustopeče je v českém seriálu stále vnímána jako nová soutěž, kterou charakterizuje závodění na nočních rychlostních zkouškách, patnáctiprocentní podíl šotoliny a také množství náročných odbočení, které připomíná profil belgické legendy Ypres Rally. Kvůli tomu, že některé RZ také vedou přímo vinicemi, připomínají Hustopeče i Rally Deutschland.

„Hustopeče mám rád, i když v loňském roce se ukázalo, že zdejší specifická trať o trošku více vyhovuje produkčním vozům, které mají díky turbu větší odpich při výjezdech z pomalých odbočení, což také dokládá loňské vítězství Václava Pecha. Letos se ale budeme muset poprat nejenom s Pechem, ale také s nečekaně rychlým Krestou a také Honzou Kopeckým z továrního mladoboleslavského týmu. Ano, bude to velký boj a já už se nemůžu dočkat,“ komentuje start čtvrté soutěže Pavel Valoušek, který pro svůj Peugeot 207 S2000 použije nastavení z Krumlova. Závodní speciál 207 S2000 do Hustopečí dorazil přímo z Autosalonu Brno, kde byl jednou z hlavních atrakcí stánku francouzské automobilky se lvem ve znaku.

Na „vinařskou rally“ se těší i navigátor Zdeněk Hrůza: „Hustopeče, to je moje. Mám rád vinařskou krajinu a letní pohodu. Tuším, že tady zažijeme extrém. Na Krumlově bylo mokro až hrůza, na Hustopečích bychom naopak mohli zažít tropy. Uvidíme, ale podmínky budou pro všechny stejné. Doufám, že se nám s Valdou podaří konečně vyhrát. Nechceme bojovat jenom s našimi tradičními soupeři, ale vyzvat chceme i Honzu Kopeckého z továrního týmu,“ prozrazuje Zdeněk Hrůza.

Rally Hustopeče odstartuje v pátek 10. června v 18:30 hod z náměstí v Hustopečích. V první etapě čekají na posádky čtyři rychlostní zkoušky na dvou úsecích. Do druhé etapy se soutěžící vydají v sobotu 11. června krátce před 8. hodinou. Na trati druhého dne je 8 RZ. Celkem posádky absolvují 173 km rychlostních zkoušek.

 

 

Vytisknout

Diskuze: Peugeot Delimax Total Team míří na vinice

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

rally český krumlov

Rally Hustopeče hostí třetí díl Citroën Racing Trophy CZ2011

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud