Nová sezóna a nová výzva

Ondřej Krajča, 21. března 2012, 20:13 Google+

Zimní přestávka byla dlouhá. Pro některé začala už lednovou Janner Rallye, avšak většina českých posádek se soustředila na první soutěž u nás v ČR, kterou je tradiční Valašská Rally. Nejednak je tomu také u posádky KRTZ Racing Teamu Patrika Rujbra – Richarda Nesvadby.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
rujbr, patrik

rujbr, patrik | foto: Archiv jezdce

Sdílejte článek

Loňský ročník Valašky skončil pro Patrika již na druhé rychlostní zkoušce, kdy jej zastavilo turbo u jeho Mitsubishi Lancer Evo X. S tímto vozem se představí také na nadcházejícím ročníku Valašské Rally. Vraťme se zpět k zimní přestávc. A jak ta probíhala u Patrika s Richardem? „Příprava na sezonu probíhala jako každý rok hlavně v posilovně a bazénu, pokud bylo počasí tak  jsem se věnovali  motocrossu“ říká Patrik Rujbr. „Naopak já jsem zimu trochu zanedbal, ale byl jsem v Itálii na lyžích. Jakmile se udělalo hezké počasí, tak jsem začal jezdit na kole a také do fitka. Pevně věřím, že se dostanu co nejdříve do formy,“ dodává spolujezdec Richard Nesvadba.

Jak už nadpis napovídá, tak těsně před startem Valašské Rally také došlo ke změně přípravce vozu. O týmové Mitsubishi už tedy nebude pečovat Sparow Racing. Více k této změně už Patrik s Richardem: „Letos nám bude auto servisovat Apid Racing Mirka Jandíka. Tímto děkujeme Sparow Racingu za přípravu vozu během loňské sezóny a i nadále s nimi zůstáváme v přátelském vztahu. Během zimní pauzy jsme zapracovali na podvozku, motoru taktéž doufáme, že se nám konečně podařily vychytat problémy s brzdami, které jsme měli celou loňskou sezónu. Na Valašce už také odstartujeme s novým designem našeho Mitsubishi.“

 

Valašská Rally už klepe na dvěře a s jakými plány bude vstupovat Patrik s Richardem na start Valašky? „Už se nemůžu dočkat startu. Hlavně se budeme snažit dojet do cíle,“ říká Patrik. „Budeme se také snažit, aby letošní výsledky byly lepší než ty loňské a doufám, že se vyvarujeme zbytečných chyb a technika nám bude nakloněna,“ dodává Richard.

A abychom měli vše pohromadě, tak nám Patrik s Richardem také nastiňují plány na letošní sezónu. „V plánu máme vybrané soutěže MMČR (Valaška, Hustopeče a Barumka). Pojedeme také kompletní sprintové mistrovství. Další starty se budou odvíjet od toho jak se nám bude dařit a také kolik zbude financí. Rádi by jsme také absolvovali nějaký start v zahraničí.“

Patrik si pro své fanoušky a zvlášť pro fanoušky autocrossu připravil jednu příjemnou novinku.
„Vyřizuji si také ještě autocrossovou licenci, protože se zúčastním mezinárodního mistrovství ČR v autocrossu s Fabií 4x4 ve třídě D5 . Dostal jsem mimořádnou nabídku od teamu KRTZ, která se neodmítá a rád bych této možnosti využil i ke zdokonalení techniky jízdy a ovládání čtyřkolky v krizových situacích."

Populární Valaška se blíží a kluci dodávají: „Na závěr by jsme chtěli poděkovat všem našim sponzorům, spol KRTZ a také otci Patrika Rujbra – Luďka za velkou pomoc při přípravě vozu a doufáme, že se bude fanouškům líbit náš nový design a také předvedený výkon.“

Valašská Rally startuje v pátek 23. března v 17:30 z náměstí ve Valašském Meziřící. Posádka Patrik Rujbr – Richard Nesvadba odstartuje do soutěže se startovním číslem 44.

Vytisknout

Diskuze: Nová sezóna a nová výzva

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Časopis

Rally 02/2012

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud