Rujbrovi s Nesvadbou těsně unikly stupně vítězů

Ondřej Krajča, 21. května 2012, 12:44 Google+

Autogames Rallysprint Kopná byla třetí soutěží Timeseal Mistrovství ČR ve sprintrally. Pro posádku KRTZ Racing Teamu Patrik Rujbr – Richard Nesvadba se jednalo o domácí soutěž, zvlášť pro spolujezdce Richarda, kterému se jelo prakticky „za barákem“.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
rally kopná

rally kopná | foto: Tomáš Urban, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Letos se jela Kopná jako jubilejní dvacátý ročník a na startu soutěže se sešla obrovská konkurence. „Na Kopnou jsme se oba moc těšili a hlavně já, protože pro mě to byl domácí závod,“ říká před startem soutěže Richard Nesvadba.

Již z rána bylo jasné, že kolem poledne začne pršet, avšak první sekce se odjela ještě za sucha. Kluci začali slušně, když na Májové i po hodinách zajeli na úvod šestý a na Kameňáku pátý čas ve skupině. Kopná znamenala druhý šestý čas ve skupině a po první rundě to stačilo na celkové sedmnácté místo s minimální ztrátou na Milana Pantálka. „Já i Patrik jsme byli překvapeni z dosahovaných časů. Dobrý pocit jsme měli rovněž z časů na náročné zkoušce Kopná,“ dodává k první sekci rychlostních zkoušek pilot Patrik Rujbr.

 

Počasí už pomalu dávalo tušit, že se během druhé sekce spustí déšť. Raková se ještě odjela za sucha a Patrik s Richardem zde zajeli čas až na konci třetí desítky, když si dopřáli výlet mimo trať. Druhý průjezd Kopné se jel již za deště a pátý čas ve skupině v cíli byl slušným počinem. Před poslední zastávkou v servise si posádka KRTZ Racing Teamu pohoršila o jednu pozici a byla aktuálně na osmnáctém místě. „V prvním servise jsme přezuli auto komplet na mokré pneumatiky a sebou jsme vzali do rezervy dvě intermedia. Optimální volba to nebyla, protože na Rakové ještě nepršelo, ale už jsme nestačili přezout alespoň dvě intermedia, takže jsme jeli zkoušku na mokrých pneu. Po třech kilometrech jsme si dopřáli výlet mimo trať, kdy jsme bokem trefili sloupek a dostali jsme se na pole. Výjezd byl docela komplikovaný a ještě 50 metrů jsme pak za sebou táhli dráty, které nám orvaly střešní klapku. V Rakové jsme předvedli krásný táhlý smyk a trefili jsme pumpu. Před druhou Kopnou jsme přezuli přední pneumatiky na intermedia, protože mokré byly úplně sjeté, ale čas byl dobrý,“ říká ke druhé sekci Patrik Rujbr.

Soutěž gradovala na druhých průjezdech Rakové, Májové a Kameňáku. Na Rakové si kluci připsali další pátý čas a na Májové dokonce čtvrtý ve skupině. Ve své třídě se tak už posunuli na čtvrté místo a sahali po bedně, avšak na posledním testu, těžkém Kameňáku, je čekal souboj s Martinem Hudcem. Na Kameňáku byl nakonec Hudec rychlejší a Patrik s Richardem v cíli obsadili celkové patnácté místo a ve třídě 3 pěkné čtvrté místo, když jim umístění na stupních vítězů uteklo o necelé dvě vteřiny. „Na poslední sekci jsme vzali prořízlé intermedia a to byla optimální volba. Souboj s Martinem Hudcem byl parádní a dodnes nás ty dvě vteřinky mrzí. Doufáme, že to Martinovi co nejdříve oplatíme. Je vidět další progres a to je povzbuzující do dalších soutěží.. Další start nás čeká na Rally Český Krumlov,“ dodává k napínavému konci soutěže spolujezdec Richard Nesvadba.

Jak již bylo řečeno, tak dalším startem posádky KRTZ Racing Teamu bude nadcházející Rally
Český Krumlov, kde se opět představí s osvědčeným Mitsubishi Lancer Evo X. Patrik s Richardem
do soutěže odstartují se startovním číslem 29.

Vytisknout

Diskuze: Rujbrovi s Nesvadbou těsně unikly stupně vítězů

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Ogier, Sebastien

Ogier tlačí na rychlý debut Pola, Capito si tím není jistý

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud