Václav Pech jun. a MINI míří na Šumavu

Zita Vinšová, 17. dubna 2013, 12:34 Google+

48. Rallye Šumava Klatovy odstartuje v pátek 19. dubna sezónu dvoudenních soutěží Mediasport Mezinárodního mistrovství České republiky v rallye na domácí půdě. První soutěž Mistrovství se odjela ihned po Novém roce v Rakousku při Jänner Rallye, odkud si EuroOil-invelt team s Václavem Pechem a Petrem Uhlem odvezl slušný bodový příděl. Na těžké soutěži vybojovali druhé místo a to jim nyní patří i v průběžné klasifikaci domácího šampionátu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
rally jänner

rally jänner | foto: www.rallyzone.cz | Turovský, Roman

Sdílejte článek

Na Rallye Šumava se EuroOil-invelt team opět velmi pečlivě připravoval. "Přes zimu jsme kompletně zrepasovali naše MINI, které se po Jänner Rallye rozebralo do posledního šroubku, opotřebované díly byly vyměněny a zbytek pečlivě zkontrolován. Takřka měsíc se Miník kompletoval a seřizoval. Upravovali jsme nastavení podvozku a při několika testech v minulých týdnech jsme se soustředili hlavně na zvýšení technické spolehlivosti. Ostré svezení jsem potřeboval i já, abych se pořádně rozehřál a s Petrem máme už skutečně závodní náladu. Poslední doladění proběhne těsně před startem, kdy přiletí technik z anglického Prodrive, aby optimalizoval řídící jednotku motoru,“ říká Václav Pech jun.

Plzeňská posádka je na Rallye Šumava jedním z největších favoritů na vítězství a jejich MINI John Cooper Works S2000 1,6 turbo odstartuje se startovním číslem 2. "Šumava je pro nás domácí soutěží, má perfektní diváckou atmosféru, především pak na Činovském okruhu, kde je tradičně největší fanouškovský kotel. Po sportovní stránce je hezčí druhá etapa na Vimpersku. Horské rychlostní zkoušky jsou skutečně krásné, technické a těžké. Vše ještě komplikuje velké množství zimního posypu, který trať dělá velmi kluzkou. Dopředu proto není vůbec nic jasného. O tom jsme se v minulosti přesvědčili několikrát i my,“ vzpomíná dvojnásobný vítěz Šumavy Václav Pech jun. a hned dodává: „Za EuroOil-invelt team zvu všechny fanoušky motorsportu na pěkný sportovní zážitek."

Rallye Šumava startuje v pátek 19. dubna z náměstí v Klatovech krátce po 16 hodině. Hned vzápětí soutěžní vozy vyrazí na známý Činovský okruh, kde se představí tisícům diváků. Do cíle druhé etapy a tím i celé Rallye dorazí soutěžící po ujetí 580km v sobotu 20. dubna v podvečer opět do Klatov.

Vytisknout

Diskuze: Václav Pech jun. a MINI míří na Šumavu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Hanninen, Juho - Markkula, Mikko

Seznam přihlášených na Sata Rally Acores

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud