Třetí místo z Krumlova Jirky Janeckého

Tomáš Urban, 3. června 2013, 21:03 Google+

Velmi úspěšně proplouvá deštivými soutěžemi Mezinárodního Mistrovství České republiky prozatím posádka Jiří Janecký - Milan Pokorný se Škodou Fabia třídy 7 startující pod VD Rally Teamem.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Janecký, Jiří

Janecký, Jiří | foto: Archiv jezdce

Sdílejte článek

Na Šumavské vítězství  po odstoupení soupeřů se někteří dívali trochu vyčítavě. Proto posádka odjížděla trochu v rozpacích do Českého Krumlova. " Na Šumavě nám na rozdíl od soupěřů přálo štěstí a my dokončili závod na prvním místě. Do Krumlova jsme tedy jeli příjemně naladěni s jasným cílem. Opět v pořádku dokončit závod a vše si pořádně úžít. Vrásky nám bohuže, jak již se to pomalu stává trendem přidalo deštivé počasí." hodnotí předstartovní náladu Jirka

Závod opět začínal tradičním shakedownem na výstavišti. Zde se posádka ještě svezla na suchých pneu. Pro první sekci po informaci o dešti od kamarádů na trati tým zvolil mokré pneu. To se ukázalo jako správná volba. Druhý čas ve třídě na 2 RZ to jasně dokazoval.

Jirka s Mílou vstoupili do soutěže opravdu ve velkém stylu a průběžné třetí místo ve třídě po první sekci bylo skvělé. Následoval servis a namontování světelné rampy. Zde začaly první problémy. " V servisu po 4 RZ jsme po namontování rampy zjistili, že svítí jen dvě světla. Mechanici začali rychle řešit příčinu, ale vzhledem k časové tísni jsme museli pokračovat bez dvou dálkových světel. " To byly ovšem jen počáteční problémy.

 


Na dalších erzetách zhasl zbytek rampy a Jirka musel jet pouze na hlavní světla. Vše vygradovalo, když auto v zatáčkách přestávalo fungovat a zahasínaly kontrolky ve vozidle, hlavní světla a nefugovaly stěrače. I přes tyto problémy posádka bojovala a dovezla auto do nočního servisu. Tady už čekali mechanici, kteří problémy kozultovali s panem Zenklem po telefonu ( moc děkujeme za ochotu) a začalo hledání problému. Ten se podařilo najít. Byly jím volné konektory odpojovače eletrického proudu, čímž došlo k jeho vypálení. " Jelikož tento díl nikdo neměl, museli jsme vše provizorně opravit a doufat, že to vydrží do konce závodu".

V sobotu konečně přestalo pršet. Auto po opravě fungovalo a Jirka opět začal plně závodit. Třetí, druhé, čtvrté a na výstavišti dokonce první místo bylo skvělou vizitkou. V servisu auto dostalo opět potřebnou péči a vyrazilo vstříc posledním kilometrům Rally Český Krumlov. Na 12 RZ opět třetí čas, vše vypadlo velmi slibně.....  ALE, smolná 13 RZ. " Polookruhová RZ Lipno. Dva okruhy kolem lyžařského střediska a pokračovat do cíle RZ. Bohužel po příjezdu k odbočení mě Míla diktuje P2 a já odbočil vlevo do třetího kola.... V cíli z toho byla ztráta přes tři minuty. Honza Hering, který byl průběžně čtvrtý ovšem měl problémy a propadl se. Se štěstím jsme tedy udrželi třetí místo o 1.9 vteřiny před Petrem Dukátem. Následoval servis a pořádné pokárání od celkého týmu, který vše sledoval přímo u trati. Vše se mělo tedy rozhodovat na poslední RZ".  Udrží nebo neudrží, zněla otázka ? Kluci do poslední RZ jeli opravdu naplno. Třetí čas ve třídě a náskok 35 vteřin jen protvrdil celkové umístění, které posádka vybojovala. " Na Šumavě to na nás zbylo, tady se umístění opravdu vybojovalo. Ani nám se problémy nehnuly, ale dokázali jsme se s tím dobře popasovat a vše dobře zakončit. Smeknout musím před Mílou Pokorným, který i přes nachlazení a nefungující hlasivky závod srdnatě protrpěl. Velké poděkování si zaslouží naši mechanici za velmi obětavou práci a samozřejmě náš kamarád a sponzor Milan Zier za jeho podporu ! shrnul vystoupení týmu Jirka Janecký

Tým tedy obsadil konečné 3 místo ve třídě 7 a 27 absolutně. Dalším podnikem, kterého se posádka Janecký - Pokorný zúčastní je Rally Bohemia, kterou oba protagonisté považují za svoji domácí srdcovou !

 
Vytisknout

Diskuze: Třetí místo z Krumlova Jirky Janeckého

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

rally český krumlov

„Vlčák“ po dovolené

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud