Na řadě je Rally Bohemia se Sosnovou

Petr Eliáš, 23. června 2013, 22:06 Google+

Následující soutěží v kalendáři MMČR je 40. Rally Bohemia, která startuje v Mladé Boleslavi již 12. července. Soutěž je zařazena do FIA Evropského poháru v rally (koeficient 10) a Mediasport mezinárodního mistrovství České republiky v rally.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
rally bohemia

rally bohemia | foto: Josef Vyšata, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Rally Bohemia v tomto roce využívá tradiční formát soutěže, kdy jsou rychlostní zkoušky rozděleny do dvou etap. Start rally se uskuteční v pátek 12. července v Mladé Boleslavi. Hned po přejetí startovní rampy se soutěžící vydají na diváckou rychlostní zkoušku „Staroměstská“, která vede ulicemi Mladé Boleslavi a jejíž cíl je na Staroměstském náměstí v těsné blízkosti startovní a cílové rampy.

Součástí sobotního programu 40. Rally Bohemia je kromě dalších rychlostních zkoušek také divácká superspeciálka na autodromu v Sosnové u České Lípy, která je známá třeba ze Setkání mistrů. „V tomto roce jsme se snažili trať navrhnout tak, aby byla pro diváky co nejatraktivnější, přičemž jeden z okruhů byl zkrácen, aby se časově přiblížil tomu druhému. Divák by tak hned po prvním okruhu měl vidět rozdíl, který mezi vozy na trati je,“ říká Pavel Dušánek, předseda organizačního výboru Rally Bohemia o trati v Sosnové, kde se i letos, při 40. Rally Bohemia, pojede na divácky atraktivní šotolině. „Na trati budou také vytvořené dva umělé skoky. Jeden hned po startu, kde budou skákat obě vozidla vedle sebe, a druhý na protilehlé části okruhu, kde bude vždy skákat jen jedno auto. Skoky po loňských zkušenostech stavíme s jinými parametry. Před samotným závodem je vyzkouší rally jezdec, který ale na Bohemia Rally letos startovat nebude,“ doplňuje Pavel Dušánek.

Rychlostní zkouška 13 – Parallel Autodrom Show odstartuje v sobotu 13. července v 18:00 v Sosnové, kam jsou diváci srdečně zváni. Více informací najdete na stránkách www.rallybohemia.cz. Sledujte také oficiální Facebook profil na www.facebook.com/rallybohemia.

Vytisknout

Diskuze: Na řadě je Rally Bohemia se Sosnovou

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Peugeot

Naděje Jana Černého s Peugeotem 208 zůstaly v blátě

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud