Ve Slušovicích se objeví Kostka, Odložilík, ale i Melichárek

Roman Ordelt, 4. prosince 2013, 19:09 Google+

Závěr české sezony v automobilových soutěžích obstará po roční pauze opět volný podnik pod názvem Mikuláš Zaremba Rally Slušovice. Pořadatelům z Rallysprint Klubu v AČR Podkopná Lhota se přihlásilo celkem 65 posádek ze tří států.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
rally mikuláš

rally mikuláš | foto: Tomáš Urban, RallyZone.cz

Sdílejte článek

K největším diváckým lákadlům patří zlínský jezdec Tomáš Kostka, dále letošní rallysprintový šampion Roman Odložilík nebo přední slovenský jezdec Jaroslav Melichárek. Seznam přihlášených nabízí rozmanité a pestré startovní pole od vozů specifikace WRC až po historické automobily. Čtvrtý ročník Mikuláš Rally startuje ve Slušovicích v sobotu 7. prosince ve 12 hodin.    

Velkým tahákem mikulášské rally bude Tomáš Kostka, který se podobně jako na Kopné posadí za volant špičkového vozu Ford Fiesta RS WRC. Kostku bude navigovat oblíbený herec Lukáš Langmajer a ve Slušovicích pojedou v barvách úspěšného slovenského týmu Rufa Sport. Paní Štěstěna Kostkovi v letošní sezoně příliš nepřála. Podařilo se mu sice splnit sen v podobě startu na dvou podnicích prestižního seriálu mistrovtví světa, ale mnoho ostrých kilometrů při Rallye Monte Carlo a Rally de France - Alsace neujel a ani jednou nespatřil cíl. V prvním případě po jezdecké chybě urval kolo, ve Francii zase zlínského jezdce zradila technika. Devětadvacetiletý závodník si spravil chuť alespoň při rallysprintových vavřínech v Lužických horách a na domácí Kopné.

Melichárek - Lasevič na trati Rally Topoľčany 2011

Diváky svým jezdeckým umění určitě potěší letošní rallysprintoví mistři Roman Odložilík, Martin Tureček na voze Citroën Xsara WRC nebo přední slovenská posádka Melico Racing Jaroslav Melichárek, Erik Melichárek s vozem Ford Fiesta RS WRC. S vozy specifikace WRC se dále představí vsetínský Jaromír Tomaštík (Subaru Impreza WRC) nebo Slovák Tomáš Kukučka (Škoda Octavia WRC). Do vozů kategorie Super  2000 usednou Antonín Tlusťák a Jan Jelínek (oba Škoda Fabia S2000). Silná plejáda jezdců zaslala přihlášku s vozem Mitsubishi Lancer EVO IX, v seznamu přihlášených s tímto vozem figurují Michal Koči ze Slovenska, Martin Březík, Jaroslav Pešl, Vladimír Barvík, Jiří Hanák nebo Miloš Vágner. S vozy Mitsubishi kategorie R4 pojedou Petr Vraj sen. a dále Vlastimil Majerčák ze Slovenska.

Odložilík - Tureček, Mikuláš Rally Slušovice 2010

Zajímavá jména najdeme rovněž mezi „dvoukolkáři“. Nechybí rallysprintový šampion ve dvoukolkách Patrik Rujbr (Renault Clio R3), dále Václav Dunovský (Peugeot 208 R2), Lubomír Minařík, Jiří Plšek (oba Renault Clio R3), Ondřej Bisaha a Marcel Svačina (oba Citroën C2 R2 Max). Za volanty vozidel splňující předpisy Poháru České republiky v rally jsou přihlášeni například Henrich Řeháček (Citroën C2 R2 Max, Petr Vraj jr. (Škoda Favorit 136 L), Daniel Vladyka (Škoda Felicia), Miroslav Kadlec (Honda Civic VTi), Václav Častulík (Skoda 130 LR), Roman Vaněk (Škoda 130 RS) nebo populární herec David Suchařípa (Honda Civic VTi). Nechybí ani historické vozy, Ford Sierra RS Cosworth pilotuje Jiří Navrátil, za volantem Mercedesu Benz 500 SLC se objeví Aleš Máčala.

 

 

 

 

 

 

 

 

Pořadatelé z Podkopné Lhoty připravili trať v celkové délce 80 kilometrů a celkem pět rychlostních zkoušek na dvou úsecích s názvy Dostihovka okruh a Podhoran v souhrnné délce 30 ostrých kilometrů. Na internetové adrese www.rallysprintkopna.cz naleznou soutěžící přesné časy technické přejímky, která

proběhne v sobotu 7. prosince od 8 do 10 hodin v objektu H&S auto s.r.o. (Billy Latif) v Nových Dvorech. „Doporučujeme udělat administrativní přejímku již v pátek večer během převzetí itineráře od 18 do 21 hodin na Penzionu Kopná v Podkopné Lhotě u točny. Případně v sobotu nejpozději třicet minut před řádným časem technické přejímky v kanceláři firmy Fytos s.r.o. v servisním areálu,“ uvedl Josef Minařík, ředitel Mikuláš Zaremba Rally Slušovice.

Vytisknout

Diskuze: Ve Slušovicích se objeví Kostka, Odložilík, ale i Melichárek

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Kostka, Tomáš

RUFA Šport do Slušovíc s Kostkom a Fordom Fiesta WRC

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud