V Mladé Boleslavi je již vše připraveno ke startu Rally Bohemia.

Petr Eliáš, 29. června 2014, 19:29 Google+

Posádky mají poslední hodiny na přihlášení.Přijede i Scandola. Seriál Mediasport Mezinárodní mistrovství České republiky v rally (MMČR) se přehoupl do své druhé poloviny a na motoristické nadšence a soutěžní posádky teď čeká tradiční Rally Bohemia s centrem v Mladé Boleslavi.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Ford Fiesta R5

Ford Fiesta R5 | foto: Josef Vyšata, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Automobilová soutěž s více než čtyřicetiletou historií letos kromě MMČR hostí také účastníky Mistrovství České republiky v rally historických automobilů (MČR HA) a Rally Bohemia Legend. Divákům se tak nabízí jedinečná možnost vidět na tratích legendárních rychlostních zkoušek nejmodernější soutěžní automobily, ale také historické skvosty, včetně unikátní Škody 200 RS. Ta, v rámci oslav 40 let od startu prvního vozu ŠKODA s označením RS, opustí prostory nově zrekonstruovaného ŠKODA Muzea a předvede svou jízdu divákům společně s dalšími historickými unikáty na trati divácké rychlostní zkoušky Bondy v Mladé Boleslavi.

Jen pár hodin před uzávěrkou přihlášek je zřejmé, že na rychlostních zkouškách bude kromě očekávané špičky MMČR bojovat i silná skupina soutěžních vozů s okřídleným šípem ve znaku. Tovární tým ŠKODA Motorsport nasazuje hned dva soutěžní vozy. První posádku budou tvořit velmi zkušení a titulem mistra Evropy v rally ověnčení momentální lídři asijsko-pacifického šampionátu APRC Jan Kopecký s Pavlem Dreslerem s vozem ŠKODA Fabia Super 2000. Druhou posádkou bude německá dvojice ve složení Sepp Wiegand – Frank Christian z týmu ŠKODA AUTO Deutschland. Silné duo továrních vozů doplní úřadující mistři Itálie Umberto Scandola a Guido D’Amore s dalším vozem ŠKODA Fabia Super 2000 startující s podporou ŠKODA Italia.

První etapa Rally Bohemia se svými rychlostními zkouškami v okolí Mladé Boleslavi startuje v pátek 11. července 2014. Zahájena bude polookruhovou městskou rychlostní zkouškou Staroměstská. Ve druhé etapě zavítají soutěžní posádky na Železnobrodsko a do podhůří Jizerských hor, aby se na závěr rally v sobotu odpoledne opět vrátily do Mladé Boleslavi na RZ Bondy. Touto diváckou erzetou bude Rally Bohemia uzavřena. Vstup na všechny rychlostní zkoušky Rally Bohemia i do servisní zóny u 11. brány ŠKODA AUTO je pro diváky zdarma!

Tradičním generálním partnerem Rally Bohemia je automobilka ŠKODA AUTO, která připraví sportovní a soutěžní automobily ze ŠKODA Muzea pro exhibiční jízdu na závěrečné super RZ Bondy a také ve ŠKODA Muzeu poskytne Rally Bohemia reprezentativní zázemí. Více se o Rally Bohemia dozvíte na stránkách www.rallybohemia.cz a na Facebooku www.facebook.com/rallybohemia.

Vytisknout

Diskuze: V Mladé Boleslavi je již vše připraveno ke startu Rally Bohemia.

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Vlček, Martin - Lasevič, Richard

„Bedna“ z vinohradů

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud