Obadal s Vybíralem o bronzové Příbrami

Barbora Vebrová, 15. října 2014, 22:14 Google+

Poslední díl Mezinárodního mistrovství České republiky v rally se uskutečnil v Příbrami. Na startu nechyběla ani posádka Milan Obadal s Ivem Vybíralem, která celou letošní sezonu startuje s voze Honda Civic Vti.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Obadal, Milan - Vybíral, Ivo

Obadal, Milan - Vybíral, Ivo | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

„Do Příbrami jsme odjížděli nejen s cílem uhájit třetí místo v tabulce MMČR za rok 2014, ale také dobře se umístit v Pirelli cupu. Zároveň jsme věděli, že nás čeká velká neznámá, protože jsme Příbram ještě nikdy nejeli,“ řekl Milan Obadal.

Příbram patří k náročnějším soutěžím u nás, tak bylo jasné, že to nebude žádná procházka růžovým sadem. Zdejší zkoušky jsou opravdu velmi rychlé, ale i velmi zrádné. „Již v tréninku jsme dělali dvojitý defekt a nebyli jsme sami, takže i to vypovídá o náročnosti této rally, ale nic nás neodradilo a my jsme se těšili na samotný závod,“ řekl Ivo Vybíral.

Do Příbrami se sjela také velká konkurence ve třídě 9. Hned od prvních kilometrů  soupeři posádky Obadal – Vybíral nasadili neskutečné tempo. „Obzvlášť musím vyzdvihnout Zbyňka Ballera, který jel opravdu skvěle, za to my se učili na neznámých tratích a postupně jsme zrychlovali. Ale s tím jsme počítali od začátku, přece jen jsme na rally Příbram startovali premiérově,“ řekl Ivo Vybíral.

Jak už to k rally patří, posádce se nevyhly ani menší krizové okamžiky. Nutno dodat, že za celé dva závodní dny, kluky potkala jen jedna chybička. „Na třetí vložce jsme se dokonale dostali do tempa a už to vypadalo na krásný čas, ale bohužel jsme byli v jednom odbočení kapku rychlejší, a jak je naším zvykem začali jsme se točit na cestě. Naštěstí se nic nestalo a my mohli pokračovat,“ řekl Milan Obadal.

Po první dni se kluci usadili na 29. místě absolutního pořadí a 3. místě ve své třídě, což jim, vzhledem k cílům před závodem, stačilo. „Po sobotě byly dávno karty rozdané, a tak jsme se rozhodli, že musíme dojet a tomu přizpůsobíme i styl jízdy a závod si užijeme. Přesto jsme na rychlostních zkouškách 9 a 12 zajeli pěkné časy, se kterými jsme byli velice spokojení,“ řekl Milan Obadal.

V cíli se posádka umístila na 28. místě absolutně a 3. místě ve třídě 9 a tak si kluci splnili cíl, se kterým do Příbrami odjížděli.

Jsme moc rádi za krásné třetí místo za rok 2014 ve třídě 9 a druhé místo v Pirelli cupu 2014. Za tento výsledek jsme velice vděční celému Sparrow racing teamu, bez kterého bychom nic z toho nedokázali. Samozřejmě děkujeme moc všem fandům za výbornou podporu po celý rok a už se všichni těšíme na závěr sezóny do Vsetína, kde se ukážeme s Renaultem Clio sport.“

Vytisknout

Diskuze: Obadal s Vybíralem o bronzové Příbrami

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Hanninen, Juho

Hyundai dá ve Walesu (poslední?) šanci Hänninenovi

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud