Peugeot 208 R2 v rukou Tomáše Pospíšilíka pojede Rally Bohemia

Radka Matthey, 8. července 2015, 16:00 Google+

Na Rally Bohemia se znovu objeví juniorská posádka týmu Peugeot Sport ČR Tomáš Pospíšilík s Lukášem Vyoralem a Peugeotem 208 R2.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
rally český krumlov

rally český krumlov | foto: Tomáš Urban, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Mladá posádka týmu Peugeot Sport Česká republika Tomáš Pospíšilík – Lukáš Vyoral v tomto roce především získává znalosti českých tratí a sbírá poznatky o českých soutěžích, kdy většina z nich je pro tyto mladíky něčím novým. Junior Tomáš Pospíšilík po přestupu z autokrosu do rallye si postupně získává ostruhy i v  automobilových soutěžích, kde ale žádným způsobem nejde přeskočit období učení se. Podobné to bude i na nadcházející Rally Bohemia, která je také pro Tomáše s Lukášem novinkou. I zde půjde především o poznávání tratí a hledání hranice mezi nejrychlejší jízdou na samém limitu a bezpečným projetím tratě.

Rally Bohemia patří mezi ty nejtěžší soutěže v Mistrovství České republiky v rallye a její zrádnost je pověstná. Rychlostní zkoušky jsou zde většinou velmi technické a klikaté, ale i na nich se vyskytují rychlejší úseky, a také třeba místa s kluzkými asfalty, kde se skokově změní adheze vozu a jezdec musí být na takovou eventualitu dobře připraven. Klíčovou roli i zde bude hrát pečlivě připravený rozpis, který Tomáš Pospíšilík s Lukášem Vyoralem připraví během třech seznamovacích průjezdů rychlostními zkouškami. K seznamovacím jízdám vyrazí posádka týmu Peugeot Sport Česká republika ve čtvrtek odpoledne a bude jimi pokračovat celý pátek. Start 42. Rally Bohemia je totiž naplánován netradičně až na sobotní odpoledne 11. července a Peugeot 208 R2 Tomáše Pospíšilíka a Lukáše Vyorala odstartuje do úvodní rychlostní zkoušky Rally Bohemia s názvem Bondy se startovním číslem 44 na dveřích. Bude na ně čekat celkem třináct rychlostních zkoušek rozdělených do dvou etap a cíl na Staroměstském náměstí v  Mladé Boleslavi v neděli 12. července odpoledne. Tým Peugeot Sport Česká republika Vás zve k  návštěvě tradiční soutěže Rally Bohemia s centrem v Mladé Boleslavi. 

Tomáš Pospíšilik: „Celá letošní sezona je pro mě poznávací. Téměř každá soutěž je pro mě nová a o Rally Bohemia to platí také. Vím, že se zde závodí na poměrně kvalitních asfaltech a na technických tratích. Tento charakter rychlostních zkoušek mám rád a vyhovuje to i našemu Peugeotu 208, s nímž jsme teď absolvovali testování a už se startu nemůžeme dočkat. Máme ale stále stejnou taktiku a i na Rally Bohemia chceme hlavně dojet do cíle a hledat své hranice a zjistit, jak na tom jsme v porovnání se zkušenějšími soupeři. Držte nám palce.“

Lukáš Vyoral: „Já sice už jeden start na Rally Bohemia zažil, ale je to už hodně dlouho a jediné co si z této soutěž pamatuji je její zrádnost v kluzkých asfaltech, které někdy kloužou i za sucha. Na to se budeme soustředit s Tomášem už při psaní rozpisu, protože náš výkon je na něm závislý. Zatím se nemůžeme spolehnout na znalost tratí, a tak skutečně jedeme to, co si do rozpisu napíšeme.“ 

Vytisknout

Diskuze: Peugeot 208 R2 v rukou Tomáše Pospíšilíka pojede Rally Bohemia

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Hanninen, Juho

Hänninen a Peták s Hájkem připraveni na Rally Bohemia

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud