Bohemka na výbornou pro Kamence s Jurkou

Barbora Vebrová, 20. července 2015, 20:00 Google+

Rally Bohemia byla prvním společným startem pro nově vzniklou mladou posádku Matěj Kamenec – Adam Jurka. Pro Matěje Kamence to byl druhý start v rally a oba starty dopadli výborně. Na Bohemce kluci vyhráli Opel Adam Cup.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Bohemia (CZE)

Rally Bohemia (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Na Valašské rally se vedla Matěje posadil zkušený spolujezdec Lukáš Říha, na Bohemce však došlo ke změně a místo navigátora zaujal Adam Jurka. „Novým spolujezdcem je můj dlouholetý kamarád Adam Jurka. Známe se už od základní školy. Adam motorsportem žije, ale nikdy neměl možnost se jej aktivně účastnit. Dlouhou dobu jsme spolu absolvovali závody jen z pozice diváků. Můj první závod jsem však chtěl odjet s někým, kdo již má nějaké zkušenosti a proto jsem jel s Lukášem Říhou, který mi předal mnoho zkušeností. Na dlouhodobější spolupráci jsem však chtěl někoho, kdo je blíž než Lukáš, který žije v Praze. Volba proto padla na Adama. Vsadil jsem na to, že si v osobním životě rozumíme a věřil jsem, že takto to bude fungovat i v autě. Po prvním závodě mám z Adama dobré pocity. Myslím si, že já, Adam a ADAM jsme byli jako jeden stroj a vše fungovalo na sto procent. Jsem spokojený,“ popsal novou spolupráci Matěj Kamenec.

Rally Bohemia 2015, RZ Bzí - Foto: Jan Dušek / RallyZone.cz

Rally Bohemia byla do kalendáře Opel Adam Cupu zařazena dodatečně a posádky účastnící se tohoto seriálu absolvovali jen páteční etapu. Matěj s Adamem dostali od pořadatelů přidělené startovní číslo 67 a všichni čekali, zda posádka naváže na skvělé výkony z Valašské rally. Mladá dvojice se hned od začátku soutěže držela v popředí hodnocení cupu. „Závod probíhal bez technických problémů, jen po shakedownu nám mechanici měnili řízení. Jednu menší krizi jsme měli na nočním Šumburku, kde jsme se přetočili. Naštěstí to bylo v relativně malé rychlosti a my jsme mohli pokračovat dál,“ řekl Matěj Kamenec.

Posádka se bez větších komplikací probojovala těžkými rychlostními zkouškami až do cíle, kde se radovala z vítězství v Opel Adam Cupu. Za sebou nechala i zkušeného Josefa Petáka. K tomu všemu lze považovat za výborný výsledek 36. místo absolutního pořadí, když vezmeme v potaz Matějův teprve druhý start v rallyové kariéře.

„Bohemku jsme si s Adamem moc užili. Rychlostní zkoušky se nám líbily především svým techničtějším charakterem, na jaký u nás na vsetínsku nejsme vůbec zvyklí. Bohužel na Rally Bohemia nestartoval Robert Hordossy, a tak nás jelo jen pět v cupu. Na první rychlostní zkoušce navíc urazil kolo Radek Hůla, což mě velmi mrzelo. Výsledek hodnotím pozitivně. Překvapili jsme našim výkonem především sami sebe. Doufali jsme, že se budeme schopni držet špičky. To, že jsme s každou erzetou náš náskok zvyšovali jsme opravdu nepředpokládali. Zůstáváme však nohama na zemi, ve Vyškově nám může Pepa Peták vše vrátit,“ radoval se v cíli z výborného výsledku Matěj Kamenec.

Dalším startem, kde by se posádka Matěj Kamanec – Adam Jurka měli se svým Opelem Adam objevit, bude Rally Vyškov, který je naplánovaný již nadcházející víkend. Doufáme, že talentovaná posádka naváže na skvělé výkony z předchozích startů.

 

Vytisknout

Diskuze: Bohemka na výbornou pro Kamence s Jurkou

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Rally Bohemia (CZE) / Dunovský, Václav

Když se smůla s chybkou sečte

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud