Sepp Wiegand se vrací na Barum Czech Rally Zlín

Petr Linhart, 26. srpna 2015, 16:00 Google+

Loňská sezóna byla pro německého pilota Seppa Wieganda doslova snová. V barvách Škody Deutschland bojoval až do závěrečné soutěže o titul mistra Evropy, nakonec se musel sklonit před svým stájovým kolegou Esapekkou Lappim.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Wiegand, Sepp - Christian, Frank

Wiegand, Sepp - Christian, Frank | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

„Naše vystoupení v minulé sezóně bylo úspěšně zakončeno titulem vicemistra Evropy, přičemž až do posledního závodu jsme bojovali o titul. Jenom malá nehoda se spoustou smůly zapříčinila, že jsme se nemohli zúčastnit posledního závodu na Korsice a svůj boj tak předem prohráli. S celou sezónou jsem ale spokojený, odvedli jsme skvělou práci bez větších problémů. Jsem navíc pyšný, že jsme dosáhli nejlepšího výsledku německé posádky za posledních dvanáct let," popsal loňskou sezónu Sepp Wiegand.

V prosinci však přišlo nemilé překvapení a rozčarování, když se Škoda Deutschland rozhodla nečekaně ukončit předběžně domluvené pokračování spolupráce. Sympatický Wiegand se tak rázem ocitl bez angažmá, které se na začátku roku již jen těžko shání. Dosud odjel pětadvacetiletý pilot pouze jedinou soutěž! „Bohužel, je to tak. Letos jsem startoval pouze jednou na domácí německé soutěži. Navázali jsme tam spolupráci s týmem GPD Orsák Rally Sport. Opětovné svezení ve Fabii S2000 jsem si náramně užil a jsem velice rád, že se stejným týmem mohu startovat i na Barum Czech Rally Zlín," řekl rodák ze Zwönitzu.

Společně s Alexanderem Rathem se na Barum Czech Rally Zlín představí se startovním číslem 11, přičemž budou obhajovat loňskou stříbrnou příčku. „Na loňský ročník mám velice příjemné vzpomínky, skončili jsme druzí absolutně a stejně jako v sezóně 2013 jsem byl nejlepší zahraniční jezdec. Pro mě je Barumka jednou z nejoblíbenějších soutěží na světě. Rychlostní zkoušky jsou velice rychlé a zrádné, podpora od českých fanoušků je neuvěřitelná. Rád v České republice startuji a jsem potěšený, že mám spoustu českých fanoušků," zavzpomínal Wiegand a ke svým letošním šancím dodal: „Letos nebojuju o titul, Barumka bude můj první a nejspíš i poslední start v ME. Proto ale nebudu 'loveným' jezdcem. V první řadě se pokusím po dlouhé pauze opět dostat do závodního rytmu a získat zpět svou rychlost. A pak budu hodně zvědavý, jak rychlý dokážu být. Samozřejmě se pokusím předvést to nejlepší a užít si každý kilometr v závodním autě během soutěže.

Závěrem bych chtěl hodně poděkovat týmu GPD Orsák Rally Sport a jeho partnerům, díky kterým se můj start na Barum Czech Rally Zlín stane skutečností. Velké díky!"

Vytisknout

Diskuze: Sepp Wiegand se vrací na Barum Czech Rally Zlín

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Barum Czech Rally Zlín (CZE)

Startovní rozestupy při Barum Czech Rally Zlín

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud