Startovka bude ozdobou vsetínského sprintu

Jan Dušek, 9. října 2015, 09:48 Google+

XII. ŘÍHA GROUP – PARTR RALLY Vsetín 2015 se neúprosně blíží. Závěrečná soutěž Rallysprint Série se uskuteční ve dnech 16. - 17. října 2015. A pořadatelé budou mít co nabídnout. Posádkám zajímavou a sportovně hodnotnou trať, fanouškům kvalitní startovní listinu s řadou špičkových vozů.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Tomaštík, Jaromír - Baran, Robert

Tomaštík, Jaromír - Baran, Robert | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Podle zvláštních ustanovení byla uzávěrka Rally Vsetín stanovena na pondělí 5. října, ale apel posádek přinutil organizační tým zažádat Svaz rally o výjimku. Díky tomu se zájemci o start mohou hlásit až do středy 7. října, do 24 hodin. „Po Rally Klatovy nás oslovila řada jezdců, kteří si nebyli jisti, zda se jim podaří do data uzávěrky soutěžní vozy opravit, o závod se začali zajímat ve větší míře i historici. Proto jsme se po dohodě se Svazem rally rozhodli uzávěrku prodloužit,“ komentoval změnu, která bude uveřejněna i v prováděcích ustanoveních, ředitel soutěže Petr Gryger.

Ale i přes tento fakt, je už nyní jisté, že se v seznamu přihlášených posádek objeví řada zvučných jmen (startovní listina čítá přes stovku dvojic) a průběh Rally Vsetín bude notně dramatický. Na domácích tratích nebude chybět úřadující šampion sprintrally a obhájce loňského prvenství Jaromír Tomaštík (Subaru Impreza WRC). Se speciálem WRC „staré koncepce“ se na Valašsku představí i vítěz nedávné Rally Klatovy Karel Trněný (Škoda Fabia), klatovský „smolař“ Jan Dohnal (Ford Focus) či Silvestr Mikuláštík (Škoda Octavia WRC). Jejich cestu za absolutním vítězstvím ale s jistotou budou chtít překazit tři soudobá „wéercéčka“. Převahu mají Fordy Fiesta RS WRC. Jeden bude pilotovat vítěz Rally Vyškov Tomáš Kostka, druhý slovenský šampion 2015 Jaroslav Melichárek. Mini John Cooper WRC představí Tomáš Kurka.

Naopak „Vsetín“ letos vynechá Roman Odložilík. Jeho Ford Fiesta R5 však na startu nebude chybět. Do jeho kokpitu usedne košický mladík Martin Koči, jenž se letos prezentuje ve světové sérii WRC2. S vozem specifikace R5 se jistě popere o vavříny i domácí Miroslav Jakeš (Citroën DS3 R5).

S osvědčenými Fabiemi Super 2000 jsou přihlášeni Martin Vlček, Antonín Tlusťák, Petr Trnovec či Tomáš Růžička, nabitá bude i špička produkční kategorie v čele s letošním českým mistrem Martinem Březíkem. Na jeho pozice se budou tlačit Pavel Ševčík, Jaroslav Pešl či slovenský „navrátilec“ Peter Gavlák.

 

Jak už ovšem bylo napsáno v úvodu ŘÍHA GROUP – PARTR RALLY Vsetín bude závěrečným závodem Rallysprint Série, určené pro vozy s jednou poháněnou nápravou. Až ve Vsetíně se bude rozhodovat o celkovém vítězi RSS, kde si to i první místo rozdají Egon Smékal a Ondřej Bisaha (oba Citroën DS3 R3T). Už jistě bronzový Martin Vopatřil na startu rovněž nechybí, stejně jako téměř kompletní desítka hodnocení RSS (Mika, Rujbr, Mareš, Pospíšilík, K. Kupec, Svačina). Ve Vsetíně se bude bojovat i o body do XTG Opel ADAM Cupu 2015 (6 vozů). 

 

Mezi posádkami vsetínského závodu nebudou chybět ani účastníci MČR historických automobilů v rally (Petr Hustý, Martin Kučera, Jaroslav Petrásek), kteří se stejně jako ve Šternberku vydají na soutěžní tratě před soudobými speciály.

 

Vytisknout

Diskuze: Startovka bude ozdobou vsetínského sprintu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Fotografové se příští rok mohou těšit do Číny

U Citroënu ohledně zařazení Číny do WRC 2016 stále nepanuje úplná spokojenost,…

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud