Ján Kundlák – v Hustopečích spokojenost jen s II. etapou

Miroslav Vebr, 29. června 2016, 08:43 Google+

Jako na houpačce se museli cítit při Agrotec Petronas Syntium rally v Hustopečích Ján Kundlák s Michalou Rezkovou. Zatímco se první etapa smíšené posádce vůbec nepovedla, v sobotní části závodu byla s výsledkem spokojena. Náplastí za trochu trpký začátek soutěže jsou pak tři pódiová umístění v rámci hodnocení II. etapy.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Hustopeče (CZE)

Rally Hustopeče (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Janko s Michalou se do Hustopečí velice těšili. Rally mezi vinohrady má své kouzlo a po seznamovacích jízdách si oba členové K.I.T. racing soutěž pochvalovali. „Pořadatelé připravili krásné a přitom náročné rychlostní zkoušky. Na soutěž v Hustopečích jsme se s Michalkou velmi těšili, neboť oběma nám tento závod připadá jako domácí. Těšili jsme se i na šotolinové úseky, které jsou v rámci rally v Česku spíše výjimečné. Trochu jsem měl strach z horší viditelnosti při jízdě v prachu, ale podmínky jsme měli všichni stejné. Oproti Krumlovu rosnička nepředpokládala výkyvy počasí, takže jsme se na závod náležitě těšili,“ popsal pocity před soutěží Ján Kundlák. Ve třídě 6, kam spadá i Peugeot 208 R2 slovensko – české posádky, se v Hustopečích sešlo pětadvacet soutěžících. Mezi českou přesilou zde bylo šest slovenských a jeden polský jezdec. Bohužel, pro Janka s Michalou bylo porovnání se soupeři v pátek příliš krátké. Úvodní erzetu zajeli v dobrém čase, ale o zkoušku dál již figuruje posádka mezi odstoupivšími.

img-responsive

Rally Hustopeče (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

„Do závodu jsme vstoupili dobře naladěni a hned v úvodu jsme chytili dobré tempo. Výsledný čas z bořetické zkoušky nás umístil na čtvrté místo ve třídě a ve dvoukolkách jsme byli pátí, s čímž jsem byl spokojený. Jenže na druhé RZ jsme zůstali stát na trati s poškozenými klínovými řemeny. Krásný začátek, smutný konec páteční části závodu. My jsme ale bojovníci a jen tak jsme se nevzdali, auto jsme opravili už na rychlostní zkoušce a dovezli jej mechanikům do servisu a v rámci super rally jsme naskočili do sobotních rychlostních zkoušek,“ popsal první odstoupení v letošní sezoně Ján Kundlák. Pošramocenou náladu si tedy pokusili napravit Janko s Michalou v sobotu a dle dosažených časů se jim to podařilo. Bezchybná jízda vynesla posádce tři nejrychlejší časy ve třídě a k tomu další dva časy na bedně. Velkou radost udělaly jistě i dílčí výsledky mezi dvoukolkami, kde Kundlák s Rezkovou zajeli dva třetí a dokonce i jeden stříbrný čas. V samostatném hodnocení II. etapy figuruje posádka Ján Kundlák – Michala Rezková na 24. místě absolutně a nepopulární bramborové příčce mezi vozy s jednou poháněnou nápravou. Pěkný příděl bodů si smíšená dvojice odváží za 2. místo ve třídě 6 a vítězství mezi juniory. Do úplného výčtu výsledků patří ještě vítězství ve třídě 6 v rámci MSR za druhou etapu.

img-responsive

Rally Hustopeče (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

„Krásná soutěž, nás může mrzet včerejší odstoupení, ale taková je rally. Náladu jsme si spravili v sobotu, kdy jsme se perfektně svezli. Nyní se již připravujeme na další závod. Naše cíle pro tento rok zůstávají stále ty stejné, potřebujeme poznávat tratě a učit se, takže určitě z Hustopečí neodcházíme zklamaní. Ba naopak, zase jsme se hodně naučili a myslím, že to v dalších závodech zužitkujeme. V sobotu se nám podařilo zajet pár výborných časů, z kterých máme obrovskou radost. Konkurence byla fakt silná a nikdo nám nedal nic zadarmo. To jsou závody, jaké jsme vždy chtěli J. Chtěl bych poděkovat Miške za perfektní práci v autě a celému týmu za podporu, kterou od nich neustále pociťujeme. Náš tým a naši partneři nás tlačí dopředu a my jim za to velmi děkujeme. Další soutěží, kde budeme startovat, bude Bohemia rally v Mladé Boleslavi, soutěž s velkým renomé. Přijďte nás podpořit, budeme se těšit z Vaší přízně :-)“ prozradil nadcházející plán Ján Kundlák. V okolí Mladé Boleslavi povezou Ján Kundlák s Michalou Rezkovou startovní číslo 31.

 

Vytisknout

Diskuze: Ján Kundlák – v Hustopečích spokojenost jen s II. etapou

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Prokop, Martin - Tománek, Jan

FIA zpětně zrušila penalizaci Martina Prokopa ze Sardinie

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud