Václav Pech jun. s Porsche stříbrný na Rallye Bohemia

Media Václava Pecha, 5. července 2016, 10:13 Google+

Dramaticky začala letošní Rallye Bohemia když se krátce před startem nad místem konání prohnala silná vichřice. Popadané stromy, spousta větví a listí na trati přidělali vrásky na čele pořadatelům, kteří museli rychle trať zprůjezdnit, ale hlavně posádkám, které stáli před těžkým rozhodování co obout do těchto podmínek za pneumatiky.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Bohemia (CZE)

Rally Bohemia (CZE) | foto: www.rallyzone.cz | Procházka, Milan

Sdílejte článek

Takto těžká a kluzká trať měla být pro Porsche EuroOil-invelt teamu nevýhodou, přesto posádka Václav Pech jun. – Petr Uhel zaznamenala nejrychlejší čas na první rychlostní zkoušce. „Bylo to ze smyku do smyku, na takhle kluzkém povrchu. S Porschem musíte přemýšlet o každém „polochtání“ plynového pedálu, ale vyšlo nám to a užívali jsme si jízdu se zadním náhonem,“ říkal v úvodu Rally Bohemia Václav Pech jun.

Posádka Porsche 911 GT3 model 997 EuroOil – invelt teamu se po prvních dvou testech  usídlila na druhé příčce absolutní klasifikace a oproti všem očekáváním sváděla na mokru souboje s těmi nejrychlejšími. „Podařilo se nám vyřešit problémy z předchozí soutěže se zouváním pneumatik a s Petrem jsme se mohli soustředit jen na jízdu. Rychlostky byly díky své délce snad ještě náročnější než obvykle a v první etapě hodně kluzké. Samotné nás překvapilo jak se dá jet se zadním náhonem v těchto podmínkách rychle.  V tomto autě je třeba neustále korigovat směr a volantem udělám třikrát více pohybů, než ve čtyřkolce. V závěru nejdelší rychlostky mně již docházely síly, ale řídit Porsche na takovýchto zkouškách je ryzí závodění,“ popisuje zážitky se silnou „zadokolkou“ Václav Pech jun.

I ve druhé etapě 43. Rallye Bohemia se Pechovi s Uhlem stále dařilo držet druhé místo za posádkou továrního týmu škodovky. V servisní zóně v Mladé Boleslavi čekaly při každé zastávce na Porsche 911 GT3 stovky diváků, kteří chtěli vidět z blízka tento krásný a unikátní rallyový vůz. „Divácká podpora je ohromná a i tady jsme ji vnímali a snažili jsme se divákům udělat radost. Výsledek hodnotím naprosto pozitivně, protože se nám podařilo ukončit smolnou sérii závad a hned dojet na druhém místě, což v téhle konkurenci a deštivých podmínkách nebylo vůbec jednoduché. Posunuli jsme auto opět o malý krok dopředu a každým kilometrem získáváme větší jistotu,“ doplňuje Václav Pech jun.

Dalším závodem EuroOil-invelt teamu bude srpnová Barum Rallye ve Zlíně.

 

Vytisknout

Diskuze: Václav Pech jun. s Porsche stříbrný na Rallye Bohemia

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Rally Bohemia (CZE)

Rally Bohemia: FOTO

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud