Alén a Grönholm na Setkání mistrů v Sosnové

Petr Eliáš, 21. října 2016, 20:00 Google+

Global Assistance setkání mistrů v Sosnové 20. listopadu ozdobí finské rally legendy Markku Alén a Marcus Grönholm.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Setkání mistrů

Setkání mistrů | foto: Autodrom Sosnová

Sdílejte článek

Víkend 19. a 20. listopadu 2016 bude na Autodromu v Sosnové u České Lípy patřit již patnáctému ročníku Global Assistance Setkání mistrů. V letošním roce se pořadatelům podařilo do České republiky znovu přilákat legendy motorsportu první velikosti, kterými jsou Finové Markku Alén a Marcus Grönholm. Účastníkovi loňského Setkání mistrů Markku Alénovi se v Sosnové velmi líbilo a byl nadšený ze zdejší atmosféry a velkého množství nadšených fanoušků, kteří jej přišli pozdravit. Tato legenda světového rally a nejlepší jezdec mistrovství světa sezony 1978 si v loňském roce užil souboj ve finálové jízdě s Václavem Pechem jun., kterému nakonec těsně podlehnul, čímž si zasloužil obdiv nejen samotného Pecha, ale i dalších rally jezdců a fanoušků v Sosnové. Alén se na opakování souboje s Václavem Pechem opět těší, a k tomu přizval svého přítele a další legendu motorsportu, kterou je Fin Marcus Grönholm, dvojnásobný mistr světa v rally z let 2000 a 2002. Grönholm byl plnohodnotným členem továrního týmu Peugeot, s nímž získal nejvíce úspěchů s vozy Peugeot 206 WRC a 307 WRC. Následovala kariéra v továrním týmu Ford M-sport, kde bojoval o titul mistra světa s vozem Ford Focus WRC. V současné době je Grönholm uznávaným testovacím jezdcem v rally a podílí se na vývoji nového Volkswagenu Polo WRC pro sezonu 2017. Markku Alén i Marcus Grönholm se předvedou na Global Assistance Setkání mistrů za volanty vozů kategorie WRC.

img-responsive

Setkání mistrů | foto: Autodrom Sosnová

Global Assistance Setkání mistrů v Sosnové ale divákům kromě Aléna a Grönholma nabídne další lahůdku, kterou bude účast dvou aktuálně nejrychlejších jezdců Mistrovství Evropy v rally historických automobilů, kterými budou Italové Massimo Pedretti, startující pod přezdívkou „Pedro“, a Luigi Battistolli, který závodí pod přezdívkou „Lucky“. Tito dva Italové přijedou do Sosnové závodit a bavit diváky s legendárními ostrými Lanciemi skupiny „B“, kdy „Lucky“ předvede svůj černý speciál Lancia 037 a „Pedro“ v české premiéře představí na trati v ostrém tempu dechberoucí Lancii Delta S4 v barvách Martini rally. Fanoušci automobilových soutěží si tak rozhodně přijdou na své. Zahraniční hvězdy první velikosti samozřejmě doplní špičkoví soutěžní jezdci, rallycrossaři a autokrosaři z České republiky, a i zde se můžeme těšit na nejedno překvapení a mnoho špičkových jezdců, které vám představíme dále. „Jsem rád, že se nám podařilo dojednat účast dvou legendárních finských rally závodníků, a pozvat i skvělé závodníky a baviče z Itálie. Je to práce skvělého týmu Autodromu Sosnová a velký podíl na pozvání těchto legend má Jiří Hlávka. Očekáváme, že takto špičkově obsazené Global Assistance Setkání mistrů  přitáhne velkou pozornost médií i diváků, a proto tomu musíme přizpůsobit i organizaci akce. Prosím diváky, aby si v předstihu koupili vstupenky, o které je už teď velký zájem a sledovali naše organizační pokyny na stránkách www.autodrom.cz a na našem facebooku. Marcus Grönholm a Markku Alén určitě přitáhne množství správných fanoušků, kteří si nenechají ujít takovou šanci, která už se nikdy nemusí opakovat. Já jsem rád, že to bude právě na Autodromu v Sosnové,“ říká ředitel Autodromu Sosnová Pavel Dušánek.

Hlavní program XV. Global Assistance Setkání mistrů proběhne v neděli 20. listopadu 2016 v Sosnové u České Lípy, ale autodrom bude možné navštívit už v 19. listopadu v sobotu, kdy zde celý den budou probíhat volné jízdy účastníků. Poznamenejte si do svých diářů toto datum už nyní a sledujte www.autodrom.cz a facebook Autodromu Sosnová, kde se dozvíte další informace o akci.

 

Vytisknout

Diskuze: Alén a Grönholm na Setkání mistrů v Sosnové

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Valašská Rally (CZE)

První akce 36. Valašské rally 2017 odstartovala

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud