Super seznam přihlášených na Setkání mistrů

Petr Eliáš, 14. listopadu 2016, 08:30 Google+

Méně než týden chybí do startu Global Assistance Setkání mistrů v Sosnové, které nabízí hodně pestrý seznam přihlášených.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Setkání mistrů

Setkání mistrů | foto: Eliáš, Petr

Sdílejte článek

Fanoušky motoristického sportu nadchne seznam přihlášených na nadcházející XV. Global Assistance Setkání mistrů, které se odehraje 20. listopadu 2016 na Autodromu v Sosnové u České Lípy. Kromě již avizovaných světových hvězd rallysportu z Finska, v podobě Marcuse Grönholma a Markku Aléna, dorazí do Sosnové více než čtyři desítky špičkových sportovců z motoristického sportu z České republiky, Itálie, Slovenska, Norska a Polska. Vrcholnou techniku vozů WRC představí celkem pět závodníků a budou to Marcus Grönholm s Toyotou Corolla WRC, Markku Alén se Škodou Fabia WRC, Igor Drotár - Škoda Fabia WRC, Silvestr Mikuláštík - Škoda Octavia WRC a v jednání je také Tomáš Kostka - Ford Focus WRC. Diváckým lákadlem bude jistě i start celkem čtyř atraktivních vozů Porsche 997 GT3 v čele se sedminásobným mistrem České republiky v rally, Václavem Pechem jun. Pět moderních rallyových speciálů třídy R5 se jistě také zapojí do bojů o stupně vítězů a kromě jiného v jednom z nich uvidíme nejrychlejšího muže v Rallysprint sérii Martina Vlčka – Ford Fiesta R5, či vicemistra ČR v rally pro rok 2016 Jana Černého – Škoda Fabia R5. Zkrátka ale na XV. Global Assistance Setkání mistrů nepřijdou ani fanoušci historických soutěžních automobilů, když budou moci obdivovat hodně rychlé a atraktivně jedoucí italské závodníky s přezdívkami Lucky a Pedro. Ti přivezou legendární vozy skupiny B v podobě Lancie 037 a v české premiéře na trati vůbec poprvé divákům ukáží závodní speciál Lancia Delta S4. Mezi historiky se o diváckou přízeň poperou i dvě krásné Subaru Impreza 555, nebo několik atraktivních vozů Audi Quattro různých specifikací a společně s diváky oslaví svou sedmdesátku legendární norský závodník spjatý se značkou Škoda – John Haugland.

Při Global Assistance Setkání mistrů svou rychlost a množství smyků předvedou také špičkoví závodníci z autokrosu v čele s mnohonásobným mistrem republiky Jaroslavem Hoškem či Jakubem Kubíčkem se silnými Superbuggy. Na trati je doplní silná sestava závodníků v rallycrossu, kde se můžeme těšit například na mistra Evropy Romana Častorala s Opelem Astra OPC. Mrštné kartcrossové buggyny dokáží v Sosnové zajíždět absolutně nejrychlejší časy a uvidíme, jak se jejich početné skupině bude dařit letos. V rámci doprovodných programů pro diváky se představí drifterská show špičkových českých závodníků této atraktivní sportovní disciplíny a nebude chybět divácky oblíbená společná autogramiáda, kde se divákům podepíše velká část hvězd XV. Global Assistance Setkání mistrů.

Nezapomeňte, že XV. Global Assistance Setkání mistrů se v Sosnové u České Lípy odehraje už nadcházející víkend, kdy v neděli 20. listopadu mohou diváci sledovat hlavní program, a o den dříve, v sobotu, diváky pobaví volné tréninkové jízdy účastníků setkání, které probíhají celý den. Zvýhodněný předprodej vstupenek s parkováním zdarma končí v pondělí 14. listopadu ve 12:00 a vstupenky pak dále bude možné si zakoupit jen na pokladnách Autodromu Sosnová. Sledujte novinky na stránkách www.autodrom.cz a nebo na facebooku Autodromu Sosnová, kde mimo jiné představujeme účastníky XV. Global Assistance Setkání mistrů.

Vytisknout

Diskuze: Super seznam přihlášených na Setkání mistrů

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Tovární Toyota bude i letos sázet na techniku 4x4

Překvapení na Dakaru: Toyota po testech dává přednost verzi 4x4 před buggy

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud