XXII. TipCars Pražský Rallysprint startuje už příští týden

Petr Eliáš, 25. listopadu 2016, 09:11 Google+

Kvalitní seznam přihlášených nabízí motoristickým fanouškům XXII. TipCars Pražský Rallysprint.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Pražský Rallysprint (CZE)

Pražský Rallysprint (CZE) | foto: www.rallyzone.cz | Vrba, Roman

Sdílejte článek

První prosincovou sobotu, přesně 3. prosince 2016, se v ulicích pražské městské části Strahov rozezní motory soutěžních automobilů při XXII. TipCars Pražském Rallysprintu. Tato dnes již tradiční motoristická akce je ojedinělou možností, jak vidět soutěžní automobily a špičkové závodníky z České republiky i zahraničí v akci kousek od centra hlavního města a jen na dohled od Pražského hradu. Rallyoví fanoušci dobře vědí, že XXII. TipCars Pražský Rallysprint je na jedné straně tvrdý závod, kde jde o vteřiny, ale současně je zde možné zažít velkou motoristickou show, ve kterou tuto akci každoročně promění množství posádek ve startovním poli. Každoročně se zde ve špičkových soutěžních automobilech vedle těch nejrychlejších rally jezdců představí také nějaké známé tváře veřejného života, či ze showbyznysu, a letos tomu nebude jinak.

V letošním roce se pořadatelům podařilo sestavit hodně atraktivní seznam přihlášených posádek a najdeme v něm celkem osm vozů specifikace WRC, kde se za volanty objeví například soutěžní jezdci jako je Jan Dohnal, Jaroslav Melichárek, Tomáš Kostka, či Jaromír Tomaštík. Na startu by nemělo chybět ani 14 speciálů kategorie R5 nebo S2000 například s Pavlem Valouškem, Vojtěchem Štajfem, Mathiasem Kahlem, Martinem Koči, Martinem Vlčkem, či Grzegorzem Grzybem za volantem. Následovat bude množství silných produkčních čtyřkolek Subaru, které osedlají jezdci Václav Kopáček, Lumír Firla, Petr Kačírek nebo Jaroslav Szeja. Pro diváky na českých soutěžích je letos jedním z největších lákadel start posádky Václav Pech jun.  – Petr Uhel s atraktivním Porsche 997 GT3 a my můžeme potvrdit, že tato oblíbená dvojice sedminásobných mistrů ČR v rally nebude v Praze chybět stejně jako další dvě Porsche 997 GT3. Správné fanoušky ale zahřejí u srdce také pěkné historické soutěžní automobily a jistě i dvoukolky s předním či zadním náhonem. Aktuálně je přihlášeno celkem 63 posádek, což se blíží maximální propustnosti tratě XXII. TipCars Pražského Rallysprintu.

Diváci ale letos na pražském Strahově zažijí i několik novinek, a jednou z nich budou upravené rychlostní zkoušky. Těch bude celkem 5 a všechny jsou situované do bezprostřední blízkosti servisní zóny, která se tradičně nachází mezi velkým Strahovským stadionem a stadionem Evžena Rošického. První tři rychlostní zkoušky tvoří okruhový test TipCars Strahov, který doznal jen kosmetických změn oproti předchozím letům. Upraveno bylo například divácké místo u NH caru a cíl rychlostní zkoušky je nově mezi stadiony Přátelství a Evžena Rošického. Nově zde vzniklo několik diváckých míst. Rychlostní zkoušky SUBARU Nový LEVORG  4 a 5 tvoří také známé části erzet, které se jezdily v minulosti. Bude je ale propojovat nový úsek, který nabídne nové velké divácké místo. Cíl rychlostní zkoušky bude přímo na okraji servisní zóny. Na všech rychlostních zkouškách XXII. TipCars Pražského Rallysprintu budou pořadatelé důsledně dbát o dodržování bezpečnosti diváků, kteří budou směřováni výhradně do diváckých míst, kterých letos bude více, než v minulosti.

XXII. TipCars Pražský Rallysprint startuje v sobotu 3. prosince v 9:15 ráno, kdy první soutěžní automobil přejede přes startovní rampu přímo v servisní zóně, a cíl je plánován na 15:15. Všechny rychlostní zkoušky na sebe navazují zhruba v hodinových rozestupech a program XXII. TipCars Pražského Rallysprintu je tedy velmi našlapaný motorsportem, adrenalinem a pořádnou show. Všechny podstatné informace, včetně časového harmonogramu, map rychlostních zkoušek, či informací o vstupném a seznam přihlášených posádek, najdete na www.prazkyrallysprint.cz.

 

Vytisknout

Diskuze: XXII. TipCars Pražský Rallysprint startuje už příští týden

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Latvala, Jari-Matti - Anttila, Miikka

Volkswagen tento týden opět testuje Polo R WRC 2017

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud