Příprava 36. ročníku Valašské rally 2017 vrcholí!

Dušan Póč, 25. ledna 2017, 12:17 Google+

Začátek nové české rallysezony je za dveřmi. Jak je v posledních letech zvykem o její úvod se postará Valašská rally. Stane se tak ve dnech 24. – 26. března 2017 v okolí Valašského Meziříčí a Kopřivnice.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Valašská Rally (CZE)

Valašská Rally (CZE) | foto: Lukáš Staněk, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Uvedené první jarní dny letošního roku dostanou příchuť návratu. Valaška se totiž po pětileté přestávce vrací do velkého mistrovství a stane se tak součástí sedmidílného seriálu podniků Mistrovství České republiky v rally (v roce 2012, kdy se do té doby jako MMČR jela naposledy, ji vyhrál Jan Kopecký). Zároveň se ale letošní Valaška uskuteční jako Memoriál Jiřího Sedláře.

Premiéru v České republice si při Valašce odbude nový pohár pro vozy Peugeot 208 kategorie R2, a to pod názvem PEUGEOT TOTAL TROPHY 2017. Novinkou bude také Valašsko-Tatranský pohár, jenž je pořádán ve spolupráci s pořadatelem Rallye Tatry.

Soutěžní posádky a samozřejmě i diváci se mají na co těšit. „Snažíme se od samého začátku příprav o to, aby třicátá šestá Valašská rally navázala především na úspěšný polojubilejní ročník 2016,“ uvedl předseda organizačního výboru Valašky Jaromír Tomaštík. „Tři rychlostní testy připravujeme na Novojičínsku, dva na Vsetínsku a jeden bude takzvaně společný. Rychlostka totiž povede po silnicích jak Moravskoslezského, tak i Zlínského kraje, respektive Vsetínska a Novojičínska. Každou měřenou trasu projedou soutěžní posádky dvakrát. Celkem půjde o necelých sto šedesát ostrých kilometrů. Mezi nimi jsou zcela nové úseky, nebo místa, kudy Valašská rally už několik let nejela. Dík za to, že se nám podařilo postavit podle našeho názoru soutěžácky i divácky zajímavou a náročnou trať patří zejména obyvatelům a představitelům vesnic,“ dodal předseda organizačního výboru 36. Valašky.

Ta odstartuje, stejně, jako v uplynulých šestnácti letech, v pátek 24. března v podvečer z valašskomeziříčského náměstí. Na stejné místo se posádky vrátí v neděli 26. března odpoledne po projetí všech dvanácti rychlostních zkoušek.

Pořadatel 36. Valašské rally 2016, společnost JTRT pro s.r.o. připravuje soutěž nejenom s ohledem na kvalitu, ale také a především s ohledem na bezpečnost diváků a soutěžních posádek. „U lidí kolem tratí erzet nám nejde o nic jiného než o to, aby měli neustále na paměti, že automobilový rallysport je sice nádherný, ale dokáže být i nesmlouvavě drsný a krutý. Zvlášť při nerespektování byť jen těch nejzákladnějších bezpečnostních norem. Pro příklady nemusíme chodit časově daleko,“ pověděl hlavní činovník pro bezpečnost 36. ročníku Valašské rally Alexandr Póč.

Dosavadní průběh přípravy nasvědčuje tomu, že třicátá šestá Valašská rally nabídne technicky náročné ostré kilometry, které dokonale možnosti a odolnost závodních strojů a schopnosti a um soutěžních posádek po zimní přestávce prověří. „A že diváci, pro něž je připravován například z valašskomeziříčskou a novojičínskou nemocnicí také bohatý doprovodný program, se mohou těšit na zajímavý a napínavý úvod nové rallysezony,“ vyjádřil svoje přesvědčení ředitel 36. Valašské rally 2017 Rudolf Kouřil.

 

Vytisknout

Diskuze: Příprava 36. ročníku Valašské rally 2017 vrcholí!

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

GPD RallyCup Kopřivnice I.

První letošní GPD pro Tlusťáka a Grzywacze

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud