Vydařená Kopná pro žlutomodrou krásku

Redakce RallyZone.CZ, 18. dubna 2017, 17:39 Google+

Posádka Hejtmánek Historic Rally Teamu ve složení Petr Hejtmánek – Michal Cibulka úspěšně v cíli 23. Ageus Rallysprint Kopná. Položili jsme Petrovi Hejtmánkovi několik otázek.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Kopná (CZE)

Rally Kopná (CZE) | foto: Jakub Daniel Machálek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Petře, jak hodnotíš první soutěž RI-OKNA RallySprint Serie 2017?

Soutěž hodnotím velmi pozitivně, protože jsme splnili stanovený cíl, tj. soutěž dokončit a napravit tak loňské Waterloo.

Probíhala nějaká speciální příprava před Kopnou?

Příprava byla naprosto standardní, hektické dokončování auta až poslední týden před soutěží, a vychytávání posledních mušek ještě v pátek večer. V sobotu ráno jsme pak s nabalenými řízky a frgály vyrazili směr Slušovice. Tolik k přípravě týmu.

Petře, jak hodnotíš novou spolupráci s Michalem Cibulkou? Poprvé jste společně usedli do auta na loni ve Vsetíně. Zajímalo by nás, jak ke spolupráci došlo?

Já jsem s Míšou spokojený. Sice se učí a občas udělá během soutěže chybičku, ale já jsem na tom naprosto stejně, takže si nemáme co vyčítat. Naopak musím vyzdvihnout jeho organizační schopnosti, jelikož spoustu věcí zařídí, domluví a zajistí, navíc je na něho absolutní spolehnutí, i proto si myslím, že je určitě použitelný. Pokud se nepletu, tak kontakt na něj jsem dostal od Dana Hamšíka a domluva byla velice rychlá.

Povedlo se vám společně vybojovat 3. místo ve třídě 17, byl to boj do poslední chvíle nebo jste jeli stylem start-cíl?

Upřímně, výsledky jsem během závodu moc detailně nesledoval, věděl jsem, že se pohybujeme okolo třetího místa, ale rozestupy jsem neřešil. Jenom vím, že před poslední sekcí byl odstup na posádku před námi i za námi přibližně minutu. Míša si pak asi řekl, že by to tak mohla být už nuda ty poslední dvě vložky, tak nám tam hodil minutovou penalizaci za předčasný příjezd do ČK, ať se do konce moc nebabráme , tak jsem se trochu snažil až do cíle poslední vložky. Nicméně, třetí místo ve třídě je pro nás nad plán a jsme za něj moc rádi.

Vyskytly se nějaké problémy během soutěže, či nějaká vtipná situace, kterou byste chtěli sdělit, nebo bylo vše v pořádku?

Téměř žádné problémy nebyly, sice se mi už od začátku neustále zdálo, že něco v autě cvaká, vrže, bouchá, apod., ale asi to bude jen nějaká drobná duševní porucha, protože v servisu se vše zdálo v pořádku. Z velkého množství odstoupených posádek, které byly vidět podél trati první sekce, jsem usoudil, že ostatní jsou na tom hůře. Navíc téměř všichni barvitě popisovali své „krizovky“ na měřených úsecích, kdežto my jsme měli nejkrizovější moment na přejezdu, konkrétně na lesní cestě vedoucí z cíle Kameňáku do Držkové, kdy se proti nám ze zatáčky vyřítilo civilní vozidlo. Naštěstí jsme i tento moment zvládli a cílovou rampu přejeli.

Na Facebooku koluje spousta fotek s bandou v puntíkatých tričkách nabíhající až úplně k trati. Jak hodnotíš jejich chovaní?

Hodnotím ho jako neuposlechnutí pokynu pořadatele. Samozřejmě si dělám srandu! Moc jim děkujeme za podporu, ale nejen bandě přerostlých dalmatinů. Děkujeme i všem ostatním, kteří nám fandili z větší vzdálenosti u trati, nebo ještě bezpečnější vzdálenosti doma u výsledků... A v neposlední řadě děkujeme i našim partnerům, jejichž důvěru se snažíme splácet.

Kde vás dále mohou fanoušci vidět s vaší krásnou Škodou 130RS v barvách Barum Teamu?

Buď přijedete na pokec o nějakém víkendu do týmové základny v Jasenné, ale pokud nebudete mít cestu kolem, tak se uvidíme 5. a 6. května na Rally Vyškov. Těšíme se!

Vytisknout

Diskuze: Vydařená Kopná pro žlutomodrou krásku

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Hyundai i20 R5 během vývoje

Hyundai chystá vylepšení pro svoji i20 R5, o co půjde?

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud