Václav Pech před domácí Rallye Šumava

Redakce RallyZone.CZ, 19. dubna 2017, 14:21 Google+

O nadcházejícím víkendu odstartuje v západočeských Klatovech druhý podnik Mistrovství České republiky v automobilových soutěžích.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Valašská Rally (CZE)

Valašská Rally (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Celkem čtyřikrát je zapsaná posádka Václav Pech jun. a Petr Uhel v historické tabulce vítězů Rallye Šumava a plzeňský jezdec se tak stále dělí o pozici nejúspěšnějšího jezdce tohoto podniku s legendárním Leo Pavlíkem.

„Na Rallye Šumava jsem chodil už jako hodně malej kluk, když tady závodil můj táta, a Čínovský okruh a prostor startu jsem měl jako oblíbené místo. Vždy jsem si před startem mohl do tátovo závoďáku sednout, nebo mě dokonce popovezl z časovky na start. Má to pro mě teď vždy zvláštní atmosféru, když tady sedím v autě a chystám se na svůj start. Letos se Čínovský okruh jede klasickým směrem, který se mě osobně více líbí a těším se, jak se nám tady pojede s naší novou Fiestou R5,“ říká úvodem k Rallye Šumava Václav Pech jun.

Posádka EuroOil-invelt teamu Václav Pech jun. – Petr Uhel odstartuje na Rallye Šumava s Fordem Fiesta R5, který team pořídil před letošní sezonou. Stále ještě probíhá seznamování s novou technikou, a s jejími možnostmi, a team se na start na domácím závodě pečlivě připravuje. „V minulém týdnu jsme absolvovali několik testů našeho speciálu a zaměřovali jsme se na mapy motoru a zlepšení fungování podvozku. Bohužel už se tolik nejezdí na typických šumavských erzetách, které zmizely s odchodem soutěže z Vimperska, ale aktuální rychlé rychlostní zkoušky jsou také náročné a hodně zrádné. Osobně mám velký respekt před zdejšími protikatovacími zábranami. Jsou vyrobené z betonu ve tvaru jehlanu, podobné protitankovým jen menší. Už několikrát jsme o ně poškodili ráfek i pneumatiku a je vždy hodně blízko k tomu o ně vylomit kolo. To už se mi bohužel taky povedlo. Musíme si na ně dát velký pozor už při psaní rozpisu. Asi nejvíc z rychlostních zkoušek se těším na Koráb, který je hodně těžký a letos se pojede i v noci, na což si musíme zase po delší době s Petrem zvyknout,“ vysvětluje specifika Rallye Šumava Václav Pech jun.

Modrobílý Ford Fiesta R5 týmu EuroOil-invelt s Václavem Pechem jun. a Petrem Uhlem odstartuje do 52. Rallye Šumava Klatovy z náměstí v Klatovech v pátek 21. dubna krátce po patnácté hodině. Cíl soutěže čeká na úspěšné posádky v sobotu po absolvování celkem 543 kilometrů a čtrnácti rychlostních zkoušek. EuroOil-invelt team zve všechny fanoušky k návštěvě populárního závodu.

Zdroj: Media Václava Pecha

Vytisknout

Diskuze: Václav Pech před domácí Rallye Šumava

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Rally Kopná (CZE)

Vydařená Kopná pro žlutomodrou krásku

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud