Mistrovství Evropy juniorů pokračuje po letní pauze v Polsku

RallyZone.cz, 1. srpna 2017, 13:47 Google+

Přestávka mezi juniorskými závody mistrovství Evropy byla hodně dlouhá a tak všechny tři posádky ACCR CZECH TEAMu využily toto mezidobí ke startům v rámci českého šampionátu. Pauza se však přiblížila ke konci – již koncem tohoto týdne totiž seriál pokračuje na Rally Rzeszow.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Bohemia (CZE)

Rally Bohemia (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Na oblíbenou soutěž u našich severních sousedů se vydají všechny tři reprezentační posádky. Nejvyšší ambice bude mít opět dvojice Jan Černý – Petr Černohorský, která bude startovat s osvědčeným vozem Škoda Fabia R5. „V Rzeszowě jsem ještě nestartoval, takže nevím, co přesně od této soutěže očekávat. Doufám ale, že bude hodně podobná českým tratím. Na prvních dvou soutěžích evropského šampionátu jsme neměli příliš štěstí, takže pro nás bude důležité hlavně dojet do cíle a získat nějaké body. Na posledních závodech v České republice jsme předvedli řadu pěkných výkonů a věřím, že je dokážeme zopakovat i v Polsku,“ řekl před odjezdem do Polska Jan Černý.

Zatím nejlépe si z českých posádek v rámci mistrovství Evropy vede dvojice Filip Mareš-Jan Hloušek, která je, hlavně díky bronzu z Azores Airlines Rallye, na šestém místě v hodnocení ERC Junior U27. A poslední dosažené výsledky v rámci českých šampionátů naznačují, že posádka je na polské vystoupení řádně připravena. „Po Rally Islas Canarias jsme odjeli několik závodů v České republice, týden před Rzeszowem jsme v rámci testu startovali i na Rally Pačejov. Doufám, že naše nastavení podvozku bude fungovat i v Polsku, protože tratě vypadají, že budou podobné těm českým. Myslím si, že by mi tento typ rychlostních zkoušek mohl vyhovovat a věřím, že zajedeme dobrý výsledek,“ prozradil Filip Mareš, který se představí se svým obvyklým Peugeotem 208 R2.

Třetí posádkou ACCR CZECH TEAMu na startu budou Dominik Brož a Petr Těšínský. Těm se zatím v průběhu sezóny příliš nedařilo, častokrát je provázely technické problémy. Přesto se oba do Polska těší. „Bude to hodně těžké, konkurence v mistrovství Evropy je hodně velká a soupeři jsou skutečně rychlí. Od Rally Islas Canarias jsme startovali jen na jedné soutěži v České republice, zbytek času jsme věnovali důkladné přípravě jak vozu, tak i posádky. Netroufám si odhadovat, jaký výsledek budeme schopni v Polsku zajet, ale pokusíme se vybojovat co nejvíce bodů.“

Rally Rzeszow se uskuteční ve stejnojmenném městě na jihovýchodě Polska již o nadcházejícím víkendu, kdy na posádky čeká během dvou etap 11 rychlostních zkoušek o celkové délce 214 kilometrů. Celá soutěž se koná nedaleko hranic se Slovenskem a není příliš vzdálená ani pro české fanoušky. Vzhledem k nabité startovní listině určitě neprohloupí ti, kteří se o prvním srpnovém víkendu vydají do okolí Rzeszowa podpořit pětici českých posádek, které se na start soutěže postaví.

                                                                                                                       Klára Sobotková
Media a komunikace, Autoklub ČR

Vytisknout

Diskuze: Mistrovství Evropy juniorů pokračuje po letní pauze v Polsku

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Rally Pačejov (CZE)

Rally Pačejov: FOTO

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud