ACCR CZECH TEAM vítězně na Rally Rzeszow

RallyZone.cz, 12. srpna 2017, 13:18 Google+

Po dlouhé letní přestávce pokračovalo mistrovství Evropy v automobilových soutěžích u našich severních sousedů na Rally Rzeszow. Na náročný asfaltový závod se vydala i kompletní sestava ACCR CZECH TEAMu, která zde dokázala vybojovat výborný výsledek, když zvítězila v hodnocení týmů.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rajd Rzeszow (POL)

Rajd Rzeszow (POL) | foto: AUTOKLUB České republiky

Sdílejte článek

V okolí Řešova na jihovýchodě Polska na pomezí se Slovenskem a Ukrajinou panovalo o prvním srpnovém víkendu extrémně teplé počasí, které ruku v ruce s náročnou tratí řádně prověřilo schopnosti posádek. České posádky se ve velmi silné konkurenci rozhodně neztratily.

img-responsive

Rajd Rzeszow (POL) | foto: AUTOKLUB České republiky

Tahouny české reprezentace se tentokráte staly posádky vozů s jednou poháněnou nápravou. Výborný výkon předvedli Filip Mareš s Honzou Hlouškem, kteří po celý závod zajížděli špičkové časy a nakonec vybojovali druhou příčku v hodnocení ERC Junior U27. „S výsledkem jsem samozřejmě spokojený. Chtěl bych poděkovat celému týmu i spolujezdci, odvedli jsme skvělou práci. Auto fungovalo bez nejmenších problémů. Naším cílem bylo skončit na stupních vítězů a to se nám podařilo. Už se těším na Barum Czech Rally Zlín, kde doufám, že budeme ještě konkurenceschopnější,“ zhodnotil své vystoupení Filip Mareš.

img-responsive

Rajd Rzeszow (POL) | foto: AUTOKLUB České republiky

Druhou posádkou, která přinesla cenné body do hodnocení značek a podílela se na vítězství, byla dvojice Dominik Brož – Petr Těšínský. Ti tentokráte museli vzít zavděk starším Fordem Fiesta R2, jehož menší výkon byl na rychlých polských tratích znát. Posádka se navíc v první etapě příliš nesvezla kvůli haváriím soupeřů, i tak dokázala v hodnocení ERC Junior U27 vybojovat body za šesté místo. „Byly to hodně zvláštní závody. V první etapě bylo hodně přerušení a přestávek kvůli haváriím. Ve druhé etapě, kde jsme se mohli konečně svézt, tak zase zlobila převodovka, takže pro nás bylo nejdůležitější dojet až do cíle. Nakonec se nám to podařilo a vybojovali jsme cenné body. Doufám, že na domácím závodě už budeme moci startovat s Peugeotem,“ řekl Dominik Brož.

img-responsive

Rajd Rzeszow (POL) | foto: AUTOKLUB České republiky

Naopak Jan Černý odjížděl z Polska zklamaný. Po neúspěších na předchozích dvou soutěžích se mu sice tentokrát podařilo spatřit cílovou rampu, před soutěží si však věřil na lepší umístění než na dvanáctou příčku v absolutní klasifikaci. „V Řešově jsme chtěli být rychlí a být na stupních vítězů, nakonec jsme poslední. Neměl jsem správný rozpis a díky tomu jsem neměl ani správnou jistotu. Normálně mám tento typ rychlostních zkoušek rád, ale tady jsem si vůbec nevěřil. Víme, kde se stal problém a to je důležité. Teď se musíme pořádně připravit na Barum Czech Rally Zlín, kde doufám, že budeme rychlejší a silnější,“ neskrýval zklamání Jan Černý.

Výborný týmový výsledek znamenal nejen vítězství v hodnocení ERC Teams, ale také posun na celkovou čtvrtou příčku v celkovém hodnocení týmů. Seriál mistrovství Evropy bude pokračovat již koncem srpna na tradiční Barum Czech Rally Zlín. I na domácím podniku se představí ACCR CZECH TEAM v plné síle a pokusí se zaútočit na ještě lepší umístění.

Klára Sobotková
Media a komunikace
AUTOKLUB České republiky

Vytisknout

Diskuze: ACCR CZECH TEAM vítězně na Rally Rzeszow

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Barum Czech Rally Zlín (CZE)

Dominik Brož s Petrem Těšínským šestí v Polsku

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud