Sordo: V sezoně 2018 pojedu sedm nebo osm podniků

-haj, 7. listopadu 2017, 18:59 Google+

V letošním kalendáři WRC zbývá už jen jeden podnik. Tím bude Rally Australia. Dani Sordo se rozmluvil pro jednoho novináře ze španělského žurnálu Marca a shrnul letošní sezonu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Dani Sorda příští rok na všech soutěžích neuvidíme

Dani Sorda příští rok na všech soutěžích neuvidíme | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Letošní sezona nebyla pro Daniho Sordo moc povedenou, dokázal v ní vyjet jen dvě pódiová umístění. Výsledky v její konečné části nejsou moc oslnivé - 9. místo ve Finsku, 34. místo v Německu, 15. místo v Katalánsku a posledně 10. místo ve Velké Británii. Od nedávného příchodu Andrease Mikkelsena do týmu Španěl jednoznačně v hierarchii týmu Hyundai Motorsport propadl. Pro rok 2018 se změní jeho role a Dani pojede jen vybrané soutěže, když se bude o třetí Hyundai i20 Coupé WRC střídat s Haydenem Paddonem anebo dle průběhu sezony s někým jiným.

"Nevím, jestli je Hyundai s mojí sezonou spokojený nebo ne, opravdu to nevím. Řekli mi, že příští rok pojedu méně soutěží, chtějí se postavit na start se třemi vozy. My jsme ale čtyři piloti a jsou jen tři místa, takže se budeme muset střídat. Stále jsem pod kontraktem a tým ví, co jim mohu nabídnout. Neuville a Mikkelsen měli velmi dobrou soutěž ve Velké Británii a ačkoliv byli vybráni, že pojedou příští rok celou sezonu, tak v týmu nemají větší váhu," říká Dani Sordo.

img-responsive

Danimu Sordovi se letos moc nedařilo | foto: Red Bull

"V mém kontraktu stojí, že bych měl odjet všechny soutěže kalendáře, ale to se nestane. Nebudu proti tomu protestovat ani nijak bojovat. Momentálně není moji prioritou odjet všechny soutěže kalendáře, tou je a vždy bylo vyhrávat soutěže. Nakonec ještě neznám svůj kalendář, ale tým se mnou mluvil o sedmi nebo osmi soutěžích," pokračuje Španěl.

"Nikoho jsem ohledně příští sezony nekontaktoval, chci pokračovat s Hyundai. Nemám v úmyslu odjet celý šampionát 2018, preferuji odjet rally, na kterých se cítím dobře a opravdu konkurenceschopně. Nikdo se nestará o to, jestli jste odjeli celý šampionát nebo ne, každého zajímá, jestli jste vyhráli tu anebo tamtu rally. Možná, že pro mě přichází to lepší," zakončil optimisticky Sordo.

Vytisknout

Diskuze: Sordo: V sezoně 2018 pojedu sedm nebo osm podniků

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Autoklub ČR

Prezident Autoklubu ČR jednal s prezidentem afghánského olympijského výboru

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud