Necelé dva dny do uzávěrky přihlášek Valašky

Tomáš Plachý, 12. března 2018, 14:17 Google+

Pouze hodiny zbývají do uzávěrky přihlášek úvodního podniku MČR v rally 2018. Registrace se uzavře u půlnoci 13. března, s tím, že 37. ročník KOWAX Valašské rally ValMez se uskuteční ve dnech 23. – 25. března.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Valašská Rally (CZE)

Valašská Rally (CZE) | foto: Jakub Daniel Machálek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Mezi necelou padesátkou přihlášených zatím figuruje pět prioritních jezdců ASN, kterým vévodí český šampion posledních tří sezon Jan Kopecký. Asfaltové zkušenosti přijede sbírat jeho týmový kolega ze stáje Škoda Motorsport Nor Ole-Christian Veiby. Továrním speciálům Škoda Fabia R5 se pokusí s Fiestami R5 sekundovat loňský vicemistr Václav Pech či vítěz Poháru 2+ Martin Vlček. Poslední prioritním jezdcem je prozatím vítěz poslední soutěže loňské sezony Rally Příbram Jan Dohnal, jenž osedlá osvědčený Ford Focus WRC.

„Do uzávěrky přihlášek očekáváme, že počet prioritních jezdců překročí desítku. To nás velmi těší a pro diváky tento fakt bude tahákem, proč na Valašsko na rally vyrazit,“ míní šéf organizačního výboru Jaromír Tomaštík.

Zmíněná čtveřice vozů kategorie R5 však nezůstane osamocena. Se Škodou Fabia R5 jsou přihlášeni Patrik Rujbr a Karel Štochl, s konkurenčními Fordy R5 Petr Trnovec a Slovák Vladimír Hanuš. Postupně se rozrůstá i konkurence produkčních vozů (Jaroslav Pešl, Martin Šikl, Lukáš Matěna), atraktivní podívanou slibuje i třída 4 (R-GT). Čtveřici speciálů porsche se poprvé v MČR postaví Abarth 124 Rally s Martinem Radou.   

Také ve „dvoukolkách“ se jistě ještě řada očekávaných přihlášek do uzávěrky objeví, ale už nyní je jisté, že se můžeme těšit na Rakušana Juliana Wagnera, domácí Matěje Kamence a Reného Dohnala či Tomáše Knápka.

„Těší nás zájem čtyř posádek z Polska, ale hlavně věřím, že se k Vladovi Hanušovi přidají i další slovenští jezdci, kteří mohou startovat díky zařazení soutěže do Valašsko-Tatranského poháru za poloviční startovné. A jména Nora Veibyho a Rakušana J. Wagnera, co více si může český fanoušek přát,“ raduje se Jaromír Tomaštík.

Naposledy připomínáme, že uzávěrka přihlášek 37. KOWAX Valašské rally je 13. března ve 24 hodin!

Informačním kanálem 37. KOWAX Valašské rally ValMez 2018 je stránka www.valasskarally.cz, informace k soutěži naleznou zájemci také na facebookovém profilu Valašská Rally Valmez.

Vytisknout

Diskuze: Necelé dva dny do uzávěrky přihlášek Valašky

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Traiva RallyCup Kopřivnice - listopad

Největší setkání závodníků z Rallye Dakar a maratónských rally

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud