Pech s Uhlem na Valašce stříbrný

RallyZone.cz, 27. března 2018, 16:49 Google+

Úspěšný start do nové rallyové sezóny má za sebou posádka EuroOil-invelt teamu Václav Pech jun. s Petrem Uhlem, kteří na Valašce dojeli druzí a zopakovali tak loňský výsledek.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Valašská Rally (CZE)

Valašská Rally (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Velká konkurence, nové rychlostní zkoušky a přímý přenos závodu v České televizi byly na letošní Valašské rallye lákadlem pro posádky i diváky. EuroOil-invelt team s  Pechem  a Uhlem sváděl od začátku souboj o druhé místo s norskou tovární posádkou Škodovky Veiby – Skjærmoen. Zatím co druhá tovární posádka Kopecký s  Dreslerem vedli a postupně navyšovali náskok. Pechovi s Uhlem vyšly večerní zkoušky první etapy lépe než soupeřům a usadili se na druhém místě. „Druhý den jsem chtěl navázat na tempo z večera, ale udělal dvě jezdecké chyby při dobržďování a ztratili jsme tak 20 vteřin. Naštěstí pro nás, byla tato zkouška ve výsledcích zrušena, z důvodu jinak umístěného cíle než bylo v tréninku. Některé posádky tak přestaly závodit dříve než projely cílem a sportovní komisaři rychlostku anulovali. To nám tentokrát pomohlo, udržet se v boji o druhé místo,“ přiznává Václav Pech jun.

K pořádnému dramatu se schylovalo v závěru soutěže, kdy Nor Veiby stahoval Pechův tří vteřinový náskok, až se dostal o 0,5s před něj. Vše měl rozhodnout závěr závodu. „Na startu poslední vložky jsem si uvědomoval, že v prvním průjezdu jsme byli rychlejší asi o 2 vteřiny než Nor, a že bude muset více riskovat právě on. Zřejmě to měl na mysli i Veiby a při jízdě na hraně udělal drobnou chybu v podobě hodin, což náš souboj rozhodlo,“ popisuje V. Pech jun.

„Malé drama jsme přeci jen zažili ještě v cíli poslední zkoušky, když vypadlo táhlo od spojkového pedálu a museli jsme odskákat ze stanoviště „stop“ přes startér a pak provizorně opravit pedál závlačkou z hasicího přístroje. Celou cestu na cílovou rampu jsem měl strach, abych o hasičák nezavadil a neměli jsme v autě bílo jako v mlejnici,“ s úsměvem popisuje Václav Pech jun.

Dalším závodem EuroOil-invelt teamu bude 20. – 21. dubna klatovská Rallye Šumava.

Zdroj: Media Václava Pecha

Vytisknout

Diskuze: Pech s Uhlem na Valašce stříbrný

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Valašská Rally (CZE)

Vlado Hanuš vo Valašskom Meziříčí s poruchou serva

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud