Z Rally Prešov Minařík racing s poháry

Miroslav Vebr, 22. dubna 2018, 15:14 Google+

Pouze jeden týden po rallysprintu ve Slušovicích se rozjel kolotoč automobilových soutěží i na Slovensku. O odstartování šampionátu se postarala Rally Prešov a Minařík racing přivezl na východ Slovenska dva vozy Renault Clio.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Prešov (SVK)

Rally Prešov (SVK) | foto: Hlinka, Daniel

Sdílejte článek

Se slabší verzí Sport startovala ve třídě 8 ryze dámská posádka Michaela Debnárová s Lucií Laurincovou. S verzí R3 ve třídě 5 to byli Pavol Cireň a Marcel Hranka. I když se v konečných výsledcích dostali výše Pavol s Marcelem, dáme v ohlédnutí přednost děvčatům. Na startu se sešla necelá čtyřicítka soutěžících a Michaela s Lucií obdržely od pořadatelů startovní číslo 34. Ve třídě 8 měly holky další dva soupeře. Po absolvování devíti rychlostních zkoušek si Debnárová s Laurincovou dojely pro poháry za stříbrnou příčku ve třídě 8, vítězství v Dámském poháru, mezi dvoukolkami se holky umístily na 11. příčce a v celkové klasifikaci patří Michaele s Lucií 24. místo. „S novou sezónou přišla i změna soutěžního týmu. Pro tuto sezónu se rozhodl o nás postarat rožňavský team L Racing a po předcházejících dobrých zkušenostech a spokojenosti s technickým zázemím jsme zůstaly věrné slušovickému Minařík racing a mému bílému enkovému cliu. Na Rally Prešov jsme se po dlouhé zimní přestávce obě velmi těšily. Závodní kombinéza a adrenalin v krvi už nám opravdu chyběly. Předzávodní test nám nevyšel, a proto jsme vstupovaly do úvodních rychlostních zkoušek opatrně a na jistotu. Taktika zněla pomalu zrychlovat, ale prioritní bylo dovézt auto až na cílovou rampu. Tento cíl jsme splnily a ve třídě 8 nám nakonec patří druhé místo,“ zhodnotila první letošní start Michaela Debnárová.

img-responsive

Rally Prešov (SVK) | foto: Hlinka, Daniel

Ve třídě 5, kde startovali Pavol Cireň s Marcelem Hrankou, se sešla silnější konkurence devíti posádek. Slovenská posádka startovala s vozem Renault Clio R3 zcela poprvé, a tak pro ni bylo hlavním cílem sžít se s novým vozem. Během závodu zajeli Pavol s Marcelem třikrát druhý nejrychlejší čas ve třídě. Pohár za třetí místo ve třídě 5 byl pro Cireňa s Hrankou třešničkou na dortu. Vedle pódiového umístění dosáhla posádka i na čtvrté místo ve dvoukolkách a v absolutní klasifikaci jim patří 17. místo.

Vytisknout

Diskuze: Z Rally Prešov Minařík racing s poháry

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez láká téměř stovku posádek

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

reklama

Doporučujeme

Valašská Rally (CZE)

Šumava za dveřmi, Valašský úkol splněn

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud