Zdeněk Pokorný i dcera Sandra úspěšně v cíli Rally Šumava

Miroslav Vebr, 25. dubna 2018, 21:32 Google+

První letošní společný start mají za sebou Zdeněk Pokorný a jeho dcera Sandra. Zatímco táta Zdeněk si až na jednu zkoušku, kdy si ustlal v příkopě, pěkně zazávodil, pro dceru Sandru byla letošní Rally Šumava Klatovy obrovskou školou.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

img-responsive

Rally Šumava (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

V letošní sezóně jsou pro Zdeňka Pokorného s Richardem Lasevičem prioritní jednodenní soutěže. Přesto si našel pražský jezdec čas a vyrazil pokořit rychlostní zkoušky šumavské rally. „Letošní klatovská soutěž přinesla opět řadu pěkných erzet. Musím pochválit pořadatele za zařazení průjezdu Čínovským okruhem do nočních hodin, což bylo nejenom pro diváky velmi atraktivní. A velkou školou byl i noční průjezd erzetou Koráb. Tato zkouška je sama o sobě velmi těžká ve dne, natož v noci,“ zhodnotil práci pořadatelů krátce před závodem Zdeněk Pokorný. Ve třídě 2, kam jsou Zdeněk s Richardem díky Škodě Fabia R5 zařazeni, startovalo na Šumavě dvacet posádek. Šest rychlostních zkoušek z první etapy zakončili Pokorný s Lasevičem na 23. místě v absolutní klasifikaci a 18. místě ve třídě 2.

img-responsive

Rally Šumava (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

V nastaveném tempu pokračovali Zdeněk s Richardem i na sobotních zkouškách. Po 12. RZ figurovala posádka těsně za hranicí druhé desítky nejrychlejších jezdců. Třináctka je pro mnohé pověrčivé lidi číslem špatným a právě 13. RZ výrazně zahýbala i umístěním Zdeňka Pokorného. „V průběhu závodu jsme si jeli svoje tempo a s umístěním jsme byli spokojeni. Přece jen se nemůžeme porovnávat s mladými dravci, neboť mnozí by mohli být v porovnání let naši synové. Na třinácté zkoušce ovšem přišel moment, kdy jsme díky přehřátým pneumatikám a malému nesoustředění sklouzli s autem do příkopy. Tím jsme dali možnost několika divákům v klidu a z blízka si pořádně naše auto prohlédnout. Naštěstí jsou mezi diváky i fandové, kteří se hned snažili fabii dostat zpět na silnici. Jejich snažení bylo nakonec úspěšné, ale my na této zkoušce nechali v porovnání s prvním průjezdem téměř deset minut. Tím jsme se ve výsledcích propadli dost hluboko. Chtěl bych poděkovat všem, kteří nám pomohli dostat fabii zpět na trať,“ popsal dění okolo jediného incidentu v závodě, který ovšem výrazně změnil výsledek, Zdeněk Pokorný. I přes toto malé uklouznutí Zdeněk Pokorný s Richardem Lasevičem šumavskou rally dokončil. Na cílové rampě na klatovském náměstí byla posádka klasifikována na 43. místě a ve třídě 2 jí patří 17. příčka. „Jsme v cíli a auto je celé, to je pro nás to nejdůležitější. Já se nyní soustředím na začátek května, kdy startuje druhý sprint letošní sezóny, takže na shledanou ve Vyškově,“ nastínil nejbližší plán Zdeněk Pokorný.

img-responsive

Rally Šumava (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

V Klatovech startovala i Zdeňkova dcera Sandra. Společně s Jirkou Skořepou a Subaru Impreza STi dokončili šumavskou rally na 41. příčce v absolutní klasifikaci, ve třídě 3 jim patří 7. příčka a vítězství si odváží z Dámského poháru. „Rally Šumava byla pro mne po jezdecké i psychické stránce obrovskou školou. Byl to pro mne velmi poučný závod, kde jsem získala mnoho cenných zkušeností. Jsme v cíli a jsme šťastni,“ shrnula v krátkosti svůj start Sandra Pokorná.    

Vytisknout

Diskuze: Zdeněk Pokorný i dcera Sandra úspěšně v cíli Rally Šumava

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Rally Šumava (CZE)

Minařík racing ze Šumavy s poháry i vráskami

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud