Pohár Pirelli jede

Petr Eliáš, 18. května 2018, 17:34 Google+

Na jihu Čech se o víkendu odehraje Rallye Český Krumlov, Pohár Pirelli bude u toho. na Pirelli se závodilo také na Šumavě a ve Vyškově.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Šumava

Šumava | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Rozkvetlá jarní příroda a nestálé počasí, to je synonymem pro nadcházející Rallye Český Krumlov. Hondě nestálé počasí zde dokáže každoročně pořádně zamíchat kartami a nejinak tomu bude i letos. Kdo dobře obuje, ten má šanci na úspěch. Kdo obuje Pirelli, ten má napůl vyhráno již před startem, protože vsadil na nejlepší poměr ceny a výkonu sportovní pneumatiky. Posádky, které obouvají pneumatiky světoznámého výrobce Pirelli, mají také šanci závodit v Poháru Pirelli, stejně, jako tomu bylo na dvou předchozích soutěžích MČR v rally a v Rallysprint sérii.

img-responsive

Rally Šumava (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Při Rallye Šumava se do Klatov sjela neskutečná konkurence, která spíše připomínala ty nejlepší soutěže mistrovství Evropy. Hned dva špičkoví závodníci, kteří po většinu soutěže bojovali o stupně vítězů, obouvali pneumatiky Pirelli. Byli to Václav Pech a Alexey Lukyanuk, oba s Fordy Fiesta R5. Právě Lukyanukovi se podařilo na Šumavě při své premiérové účasti zajet skvělé druhé místo. Nejrychlejším jezdcem v hodnocení Poháru Pirelli byl na Šumavě Filip Mareš, který zde dokázal zajet skvělé čtvrté místo v absolutní klasifikaci se Škodou Fabia R5. Jen o jednu příčku za Marešem dokázal Rallye Šumava dokončit další z talentovaných mladíků Václav Kopáček s Fordem Fiesta R5 a třetím nejrychlejším jezdcem v Poháru Pirelli byl tentokrát nečekaně Václav Pech, který v závěru soutěže chyboval a z třetího místa se propadl až na 11. příčku. Mezi produkčními vozy třídy 3 svedli souboj o nejrychlejšího jezdce v Poháru Pirelli Marcel Tuček a Jaroslav Pešl s Mitsubishi Lancer EVO IX, kdy tím šťastnějším v cíli byl matador české rally Tuček. Ve třídě 5 dojel na Pirelli osamocen Vlastimil Daňhel. Skvělou podívanou přinesly souboje mezi dvoukolkami třídy 6, kde se z vítězství ve třídě i v Poháru Pirelli mohl radovat Jan Talaš s Peugeotem 208 R2, který v Poháru Pirelli předstihl rakouského závodníka Juliana Wagnera s peugeotem 208 R2 a Andreje Barčáka s Opelem Adam R2.

img-responsive

Rally Vyškov (CZE) | foto: Jakub Daniel Machálek, RallyZone.cz

Velké divácké návštěvě se i díky příznivému slunečnému počasí těšila také Rally Vyškov, druhá soutěž Rallysprint série. Kvalitní startovní pole a divácky příjemný harmonogram byli také dalším z lákadel celkově pěkné a atraktivní Rally Vyškov. Zde se podařilo odjet skvělou soutěž Filipu Marešovi, který až do poslední rychlostní zkoušky bojoval o absolutní vítězství, které mu tentokrát uniklo o pouhé dvě desetiny. I tak si jezdec Škody Fabia R5 jedoucí na pneumatikách Pirelli zaslouží uznání a obdiv. Skvělé závody předvedly ve Vyškově také dvoukolky, pro které je Rallysprint série určena převážně. Ve třídě 6 zde závodí mnoho kvalitních jezdců a lze zde zcela jistě hledat talenty budoucnosti motoristického sportu. Jedním z nich je bez diskuse Petr Semerád startující s Peugeotem 208 R2, kterému se v šestnácti letech podařilo absolutně vyhrát Rallysprint sérii ve Vyškově, zvítězit ve třídě 6 a také v Poháru mládeže, kde tento junior startuje. Pirelli bylo u toho a gratulujeme! Druhé místo v hodnocení Poháru Pirelli z Vyškova si odvážel Lukáš Nekvapil s Opelem Adam R2 a třetí příčku vybojoval Marcel Svačina s Peugeotem 208 R2. Body do Poháru Pirelli si z Vyškova odváží také Jiří Boček, startující se Seatem Ibiza ve třídě dieselů.

img-responsive

Rally Vyškov (CZE) | foto: Jakub Daniel Machálek, RallyZone.cz

Zájemci o účast v Poháru Pirelli získají více informací od pracovníků firmy Motorsport spol. s.r.o. Martina Komínka, kominek@motorsport.cz a Ing. Františka Podhajského, podhajsky@motorsport.cz.

Vytisknout

Diskuze: Pohár Pirelli jede

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Rally Šumava (CZE)

Kopáček chce navázat na dobré výkony

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud