RYCHLÉ PEUGEOTY MÍŘÍ DO MLADÉ BOLESLAVI

Jan Koudelka, 28. června 2018, 13:39 Google+

Čtyřicátým pátým ročníkem Rally Bohemia vstupuje Mistrovství ČR v automobilových rally do své druhé poloviny. Tradičně pestrá startovní listina slibuje atraktivní podívanou ve všech vypsaných třídách. Také „dvoukolky“ jsou velmi vyrovnané a součástí této skupiny je samostatně hodnocený seriál PEUGEOT RALLY CUP CZ.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Hustopeče (CZE)

Rally Hustopeče (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Posádky tohoto poháru svádějí divoké souboje nejen mezi sebou, ale také s ostatními jezdci třídy 6. A na Bohemce budou mít velmi pestrou konkurenci. Kromě Simona Wagnera přijede také jeho starší bratr Julian, který v Peugeot Rally Cupu startoval v minulém roce. Talaš, Dohnal, Barčák, Cais, Knápek a Brož. Ti všichni mohou pomýšlet na přední příčky ve skupině 2WD a třídě 6.

V seriálu Peugeot Rally Cup bude kvůli zranění nadále scházet Lumír Firla, ale ostatní jezdci ho určitě zdárně zastoupí. Největší souboje lze očekávat mezi Honzou Talašem, René Dohnalem a Julianem Wagnerem. Toto trio ještě doplní Tomáš Knápek a Matěj Kamenec. 

img-responsive

Rally Hustopeče (CZE) | foto: Jakub Daniel Machálek, RallyZone.cz

“Bohemka pro mě znamená nejméně známé prostředí v rámci českého mistráku. Jeli jsme tady pouze jednou v roce 2015. O to důslednější musí být příprava. Mám velký respekt z tradičních dlouhých erzet, na těch městských je zase hodně obrubníků a kontakt s nimi znamená minimálně velkou ztrátu nebo odstoupení ze soutěže. Chci tím říci, že se budu snažit jet hlavou a Bohemku hlavně dokončit. Potřebujeme sebrat co nejvíce bodů do celkového hodnocení, lámat chleba se bude na Barumce,“ neskrývá svou taktiku René Dohnal.

img-responsive

Rally Hustopeče (CZE) | foto: Jakub Daniel Machálek, RallyZone.cz

Průběžný lídr seriálu Peugeot Rally Cup – Jan Talaš doplňuje: „Po pravdě musím říci, že mně osobně Bohemka úplně nesedí. Jel jsem tady jen jednou a tenkrát jsem nedojel do cíle. Takže s charakterem tratí, který je naprosto odlišný od ostatních podniků, nemám žádné zkušenosti. Jsou tady specifické zatáčky a ke všemu se velmi často a velmi rychle mění počasí. Silné dešťové přeháňky jsou tady vyhlášené, takže může rozhodnout také pneumatiková loterie. I když nás není tolik jako v Hustopečích, jedou zde samí kvalitní jezdci, takže se opět schyluje k velkým soubojům.“

img-responsive

Rally Český Krumlov (CZE) | foto: Marcela Svobodová - RallyZone.cz

Rally Bohemia odstartuje první diváckou speciálkou v Mladé Boleslavi v sobotu krátce před desátou hodinou dopolední. Součástí podniku je také MČR historických automobilů, Rally legend a Eco rally.

 

Vytisknout

Diskuze: RYCHLÉ PEUGEOTY MÍŘÍ DO MLADÉ BOLESLAVI

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Rally Šumava (CZE)

Bratři Szejové před Bohemií – Obrovská konkurence, náročná výzva

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud