KIT Racing vyšel na Bohemce na prázdno

Miroslav Vebr, 8. července 2018, 14:00 Google+

Zcela naprázdno vyšli zástupci KIT Racingu na pátém podniku letošní sezóny v Mladé Boleslavi. V kategorii historik se s Fordem Escort RS Cosworth představil Vlastimil Neumann, ale technika si postavila hlavu. V hlavní kategorii startoval Lukáš Matěna, který po dvou defektech odstoupil ze závodu z vedoucí příčky třídy produkčních vozů.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Bohemia (CZE)

Rally Bohemia (CZE) | foto: Archiv

Sdílejte článek

Rally Bohemia startovala pouhé dva týdny po soutěži v Hustopečích. Týmy měly minimum času připravit se na novou soutěž, ale pro všechny byly podmínky stejné. Boleslavští pořadatelé převzali 73 soudobých posádek a 28 „historiků“.

img-responsive

Rally Bohemia (CZE) | foto: Archiv

S Mitsubishi Lancer EVO IX se do závodu přihlásil i Hradečák Lukáš Matěna. Od pořadatelů nafasoval číslo 23 a ve své třídě patřil do úzké špičky favoritů na vítězství. Vedle Lukáše opět usedl Pavel Zalabák. Produkčních vozů se sešlo na startu sedm. Lukáš začal závod opatrně a na úvodní zkoušce zajel třetí čas třídy. Ještě druhá zkouška závodu, RZ Chloudov, byla ze strany posádky rozpačitá, ale pak to přišlo. Lukáš s Pavlem chytili výborné tempo, a to se odrazilo na časech. Při prvním průjezdu RZ Radostín zajeli kluci druhý čas ve třídě, kterým se dostali do vedení třídy. Toto postavení ještě umocnili dalšími čtyřmi stříbrnými časy a TOP časem na oblíbené zkoušce Radostín. Na konci sobotní etapy byla posádka klasifikována na 16. místě absolutně a ve třídě si držela náskok 7,3 vteřiny před druhým Petrem Hrobským. Nedělní etapa už tolik Lukášovi nešla. Petr Hrobský sice rychle náskok stahoval, ale zároveň si připisoval časové penalizace. Jeho atak na Matěnu však vyšel a po 11. RZ se dostal do vedení. Třináctá zkouška rozhodla o osudu třídy i Lukáše s Pavlem. „Na Rally Bohemia jsme se těšili jako na domácí soutěž. Počasí vyšlo, a tak nic nebránilo skvělé atmosféře. V sobotu proběhl krásný souboj o vteřiny s domácím Petrem Hrobským, ze kterého jsme vyšli jako vítězové. V neděli jsme se pokusili navázat, ale hned na druhé RZ dne jsem udělal chybu, po které jsme museli čekat, jestli se neprojeví defekt. To nás bohužel stálo drahocenný čas. Před druhým průjezdem nejdelší RZ (Cetno) jsme ztráceli na 1. 7,4 s a všichni jsme věděli, že zde se rozhodne. Na rychlém, ale přehledném úseku jsem byl bohužel trochu širší a šli jsme ven do pole. Časová ztráta byla minimální, ale bohužel to nevydrželo ložisko zadního kola a pomalý defekt už byl jen třešinkou na dortu. RZ se nám podařilo dokončit po defektu Hrobského opět na 1. místě, ale pro stupňující se problémy jsme nebyli schopni poslední RZ absolvovat a z 1. místa jsme odstoupili. Děkujeme teamu za perfektní přípravu auta a vynaložené úsilí. Moje zdánlivě nevinné nedělní chyby nás bohužel o vítězství nakonec připravily,“ vysvětlil odstoupení v závěru soutěže Lukáš Matěna.

img-responsive

Rally Bohemia (CZE) | foto: Archiv

V Boleslavi byla vypsána i kategorie historik, na startu tudíž nemohl chybět šéf týmu Vlastimil Neumann se svým modrobílým krasavcem a Ottou Slezákem na místě spolujezdce. Podle předpokladů se fryštácký jezdec dostal do čela klasifikace a čtyřmi nejrychlejšími časy si vytvořil bezpečný náskok. Závod se ovšem končí na cílové rampě a tam Vlastimil s Ottou nedorazili. „Na Rally Bohemia jsme se velmi těšili. Charakter zdejších erzet se mi moc líbí a já se nemohl dočkat, až opět po delší pauze usednu za volant. Úvod závodu nám vycházel podle plánu, ale po šesté zkoušce rally jsme byli nuceni odstoupit. Důvodem byl poškozený diferenciál. Kompletní transmise jsme poslali před závodem do specializované firmy, ale tady se bohužel nepodařilo zařízení 100% nastavit. Naším dalším závodem bude Rally Pačejov a pokud nebude ford perfektně připravený, vyrazíme do sprintu s Toyotou Celica,“ nastínil možnou změnu ve vozovém parku Vlastimil Neumann.

Vytisknout

Diskuze: KIT Racing vyšel na Bohemce na prázdno

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Rally Bohemia (CZE)

Životní výsledek Sandry Pokorné na Rally Bohemia

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud