Nekvapil s Koscelníkem vezou z Jeseníků bronz

Miroslav Vebr, 22. září 2018, 19:18 Google+

S dvěma sadami pohárů odjížděla z Rally Jeseníky tišnovská dvojice Lukáš Nekvapil – Roman Koscelník. Třetí místo ve třídě 6 a stejné umístění v absolutním hodnocení RSS dává posádce naději bojovat o konečné stříbro v jednodenních soutěžích.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Jeseníky (CZE)

Rally Jeseníky (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Po dvouleté pauze se do A sport Rallysprint série vrátila Rally Jeseníky v okolí Šternberka. Pořadatelé připravili pro 73 převzatých posádek trať se sedmi rychlostními zkouškami v délce 71,8 km. Ve startovní listině nechyběla tišnovská posádka Lukáš Nekvapil – Roman Koscelník s Opel Adam R2, která nafasovala startovní číslo 15. Vůz specifikace R2 spadá do třídy 6, která bývá pravidelně nejpočetněji obsazená, a ve Šternberku bylo v této třídě „skromných“ 19 posádek.

img-responsive

Rally Jeseníky (CZE) | foto: Jakub Daniel Machálek, RallyZone.cz

Celé seznamovací jízdy pršelo, což ovlivnilo sobotní závod. Už na trati první sekce RZ bylo dost vytahaného bláta a hlavně lesní úseky byly hodně kluzké. Tyto těžké podmínky ale posádce seděly. První erzetu, 12,7 km dlouhou zkoušku Jívová – Hraničné Petrovice, Lukáš s Romanem vyhráli jak ve třídě, tak i v absolutním pořadí RSS. Druhé místo na následující zkoušce a 4. místo na 3. RZ znamenalo průběžnou stříbrnou příčku po první sekci ve třídě i v rallysprintovém mistrovství. Na vedoucího Michala Horáka startujícího se stejným vozem jako kluci, ztrácela posádka pouhé 4,2 vteřiny. Do druhé sekce Lukáš s Romanem nechali na svém Opelu Adam R2 mokré gumy, což se ukázalo jako špatná volba. "Mysleli jsme, že mokro vydrží déle, ale už na první RZ druhé sekce jsme zjistili, že tahle volba není správná, jelikož tratě byly téměř suché,“ prozradil chybičku v taktickém plánování Roman Koscelník. I přes špatnou volbu pneumatik ale dokázali Tišnováci zajíždět na zbylých čtyřech erzetách vyrovnané časy, a to znamenalo konečné 3. místo v nejpočetnější třídě 6 i 3. místo v absolutním pořadí RSS. "Výsledek bereme všemi deseti. Za daných okolností víme, že víc jak na 3. místo jsme neměli. Děkujeme všem, co se na tomto úžasném výsledku podíleli – Brynda racing za jako obvykle skvěle připraveného Adámka, sponzorům jmenovitě AutodopravaBrno.eu, Intertech, Sagitta, Geotest, městu Tišnov, TNT Počernice s.r.o. a samozřejmě všem fanouškům, kteří nás hnali dopředu jako vždy! NK motorsport!!! DAJGAS!!!,“ poděkoval za posádku všem přátelům a fanouškům Lukáš Nekvapil.

img-responsive

Rally Jeseníky (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

O vítězi Rallysprint série pro letošní sezónu je již rozhodnuto, ale otazník ještě stále visí nad dalšími příčkami. O stříbrnou příčku v konečné klasifikaci RSS si to rozdají na posledním sprintu ve Vsetíně hned tři jezdci – Marcel Svačina, Lukáš Nekvapil a Michal Horák. Mezi těmito jezdci je rozdíl pouhých 12 bodů a velkou roli jistě sehraje i škrtání jednoho nejhoršího výsledku v sezóně. Pokud hypoteticky nyní škrtneme páté příčky u Svačiny (Pačejov) a Nekvapila (Kopná), bodový stav je před Vsetínem následující: Svačina a Horák 64 bodů, Nekvapil 58 bodů. A obdobná situace je i ve třídě 6. Na Valašsku tedy půjde o hodně, pouze připomínáme, že poslední sprint sezóny se uskuteční ve dnech 26. - 27. října. "Po Jeseníkách se situace v tabulce ještě víc zamotala, každopádně do Vsetína jedeme bojovat o co nejlepší konečné místo jak ve třídě, tak v RSS," uvedl Roman Koscelník.

 

Vytisknout

Diskuze: Nekvapil s Koscelníkem vezou z Jeseníků bronz

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Rally Jeseníky (CZE)

Rally Jeseníky skončila menší senzací

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud