PARTR Rally Vsetín na třech úsecích

Tomáš Plachý / Barbora Vebrová, 5. října 2018, 10:03 Google+

Publikování Zvláštních ustanovení PARTR Rally Vsetín, která se uskuteční ve dnech 26. – 27. října 2018, definitivně odtajnilo podobu posledního klání Mistrovství ČR v rally historických automobilů, A Sport Rallysprint Série a Poháru 2+, určeného pro vozy s pohonem všech čtyř kol.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Vsetín (CZE)

Rally Vsetín (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Jak už bylo zmíněno v úvodní tiskové informaci, na posádky čeká sedm sportovně náročných rychlostních zkoušek na třech úsecích, s celkovou délkou 70,10 km. Stejně jako loni se bude ve třech průjezdech závodit na úseku Hošťálková (RZ 1, 4, 7 / 10,00 km).

„Jeho podoba je naprosto shodná s loňskou. Posádky odstartují na konci obce Hošťálková a přes pasáže na Trojáku se opět vrátí do středu obce,“ odkrývá karty ředitel soutěže Petr Gryger.

Sice kratším, ale podobně těžkým testem bude RZ Semetín (RZ 2,5 / 7,75 km).

„Semetín k naší soutěži neodmyslitelně patří a ani letošní rok nebude výjimkou. Startujeme na konci Semetína, náročným lesním úsekem se posádky dostanou opět do obce Hošťálková. Na tomto úseku jistě sehraje svou roli počasí, které bude při závodě panovat,“ popisuje Petr Gryger.

Nejdelší rychlostní zkouškou letošního ročníku PARTR Rally Vsetín bude RZ 3, 6 Jabloňová (12,30 km). Jistě to může být stěžejní test, který rozhodne o vítězi letošního ročníku

„Odstartujeme na Vsetíně, nad hřbitovem, přes sjezd do Jasénky se posádky dostanou až do cíle na Bobrkách. Dalo by se říci klasika, ale každý jezdec asi dodá, že pořádně těžká a zrádná,“ říká Petr Gryger.

Více nyní odkryjme i program soutěže. Po uzávěrce přihlášek se budou posádky moci od čtvrtečního podvečera (25. října) a během pátečního rána prezentovat v místě závodu (konkrétně v areálu Autosalonu Škoda, společnosti Samohýl Motor Zlín a.s., na Štěpánské ulici ve Vsetíně). Během pátku 26. října dále absolvují seznamovací jízdy (8 – 15 hod.), poté je čeká na stejném místě i administrativní a technická přejímka (14 – 18:30 hod.). Ve 21 hodin bude vyvěšen seznam převzatých posádek.

Týmy už v tuto dobu budou se svými speciály v servisním areálu, který je situován do ulice „U Bečvy“ a do okolí stadionu TJ MEZ Vsetín Ohrada. Z tohoto místa také v sobotu 27. října v 7:30 hod. odstartuje první soutěžní posádka. V cíli, opět u Autosalonu Škoda, pak lze podle harmonogramu očekávat první posádky v 15:20 hodin. 

Všechny potřebné informace najdete na oficiálních stránkách soutěže www.vsetinrally.cz. Uzávěrka přihlášek je stanovena na středu 17. října 2018 o půlnoci.

Vytisknout

Diskuze: PARTR Rally Vsetín na třech úsecích

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Traiva RallyCup Kopřivnice - září

Čekání na Valašku zkrátí automobilový slalom

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud