Startovní listina PARTR Rally Vsetín se plní

Barbora Vebrová / Tomáš Plachý, 16. října 2018, 13:35 Google+

Už jen hodiny zbývají do uzávěrky přihlášek PARTR Rally Vsetín. Vsetínská soutež se uskuteční ve dnech 26. – 27. října 2018 jako poslední klání Mistrovství ČR v rally historických automobilů, A Sport Rallysprint Série a Poháru 2+, určeného pro vozy s pohonem všech čtyř kol.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Vsetín (CZE)

Rally Vsetín (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Ač je tradičně zvykem, že se posádky přihlašují v posledních hodinách, už nyní systém evidence účastníků čítá více než šest desítek soutěžních vozů napříč všemi vypsanými kategoriemi.

Samozřejmě lze očekávat, že čelní příčky absolutní klasifikace PARTR Rally Vsetín budou okupovat „čtyřkolky“, tedy účastníci Poháru 2+. V této kategorii dominují speciály kategorie R5 (aktuálně 9 vozů), konkrétněji vozy Škoda Fabia R5 (Martin Březík, Patrik Rujbr, Tomáš Pospíšilík, Karel Štochl). Konkurenční Fordy Fiesta R5 zatím nahlásili Martin Vlček, Vladimír Hanuš či Tomáš Růžička. A k naší radosti je mezi přihlášenými už i obhájce loňského prvenství Polák Grzegorz Grzyb, jenž bude hájit barvy stáje Rufa Sport.

Divácky atraktivní podívanou slibují dva speciály WRC Karla Trněného (fabia) a Silvestra Mikuláštíka (octavia), Škoda Fabia Super 2000 Lukáše Pondělíčka či Porsche Petra Nešetřila. S produkčním vozem Mitsubishi Lancer Evo IX se na čelních příčkách jistě neztratí Jaroslav Pešl.

V hodnocení RSS si zajistil už v Jeseníkách titul sedmnáctiletý Petr Semerád a na jeho přihlášku zatím netrpělivě čekáme. Zaslali je ovšem už další kandidáti na stupně vítězů RSS Lukáš Nekvapil a Michal Horák (oba Opel Adam R2).

Mezi historiky zatím zmiňme přihlášky Petra Šimurdy, Josefa Kakrdy, Vratislava Hýbnera či Karla Jirátka. 

Po zpracování všech došlých přihlášek se posádky budou moci od čtvrtečního podvečera (25. října) a během pátečního rána prezentovat v místě závodu (konkrétně v areálu Autosalonu Škoda, společnosti Samohýl Motor Zlín a.s., na Štěpánské ulici ve Vsetíně) a během pátku 26. října dále absolvují seznamovací jízdy (8 – 15 hod.).

Jejich mechanici mezitím rozvinou týmová zázemí v servisním areálu „U Bečvy“ a v okolí stadionu TJ MEZ Vsetín Ohrada. Z tohoto místa také v sobotu 27. října v 7:30 hod. odstartuje první soutěžní posádka.

Všechny potřebné informace najdete na oficiálních stránkách soutěže www.vsetinrally.cz. Uzávěrka přihlášek je stanovena na středu 17. října 2018 o půlnoci.

Vytisknout

Diskuze: Startovní listina PARTR Rally Vsetín se plní

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez láká téměř stovku posádek

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

reklama

Doporučujeme

Ilustrační foto

Kalendář WRC pro rok 2019 zveřejněn - přivítejme Chile

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud