Petr Semerád poprvé ve Škodě Fabia R5

Petr Eliáš, 4. listopadu 2018, 12:43 Google+

Global Assistance Setkání mistrů v Sosnové získává jeden z taháků pro diváky, v podobě startu mladého a nadějného jezdce ve voze nejvyšší specifikace.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Vsetín (CZE)

Rally Vsetín (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Petr Semerád v letošní sezoně podal skvělé výsledky v A sport Rallysprint sérii, kde s Opelem Adam R2 Hájek Rally Teamu a s Jiřím Hlávkou po boku vybojoval vítězství v absolutní klasifikaci tohoto šampionátu. Petr Semerád dosud není držitelem řidičského oprávnění, protože osmnáct let mu bude až následující rok v květnu. Stále tedy startuje „pouze“ v Poháru mládeže díky Autoklubu ČR, který tak dává možnost mladým motoristickým sportovcům závodit ve skutečných rally. Pohár mládeže v minulosti vychoval takové jezdce, jako byli například Martin Bujáček, Jan Černý nebo Martin Semerád – Petrův starší bratr. V České republice se tak aktuálně můžeme těšit nejen z titulu mistra světa v rally, který vybojovali Jan Kopecký s Pavlem Dreslerem, ale také z velmi mladého, a přitom už komplexního závodníka, kterému je teprve sedmnáct let! Petr Semerád si za svůj letošní výkon zaslouží odměnu, kterou bude start ve voze nejvyšší specifikace, která může závodit v mistrovství České republiky v rally, a to přímo ve špičkové Škodě Fabia R5.

Milovníci motoristického sportu tak získávají další důvod k návštěvě tradičního Setkání mistrů, které se uskuteční 10. a 11. listopadu na Autodromu v Sosnové u České Lípy. Sledovat, jak si s prvními metry za volantem speciálu R5 povede mladý Petr Semerád, bude určitě zajímavé, a kdo ví, třeba jednou na tento okamžik budeme vzpomínat a budeme se chlubit, že jsme měli možnost být u toho.

Petr Semerád, jezdec Hájek Rally Teamu: „Do letošní sezony jsem vstupoval stále v roli začínajícího jezdce, za kterého se považuji i dnes. Mám toho hodně před sebou z hlediska učení a ke každé rally jsem přistupoval s tím, že se na ní jedem učit rozpis, zdokonalovat se v řízení auta s cílem poznávat trať a podmínky na skutečné rally. Během roku se nám dařilo a od spojení se Ctiradem Hájkem a Jirkou Hlávkou přicházely i úspěchy. Vůbec jsem se nesoustředil na výsledek, ale hlavně na učení a zdokonalování. Ty výsledky pak přicházely tak nějak samy. Podařilo se nám třikrát zvítězit v Rallysprintech, a to je rozhodně nad plán. Má na tom podíl celý tým, od spolujezdce Jirky Hlávky, se kterým makáme společně i na fyzičce, rozpisu a dalších věcech, po kluky z Brynda Racingu, kteří vždy perfektně připraví auto. Neskutečně mi pomáhal a stále pomáhá táta a brácha Martin, a dnes i Ctirad Hájek, který dal závodění zase novou šťávu a jasný směr. Setkání mistrů s „erpětkou“ je pro mě sen. Je to odměna za celý rok. Já k tomu ale chci přistoupit nejen s tím, že se svezu na Autodromu v Sosnové, ale chci si to auto vyzkoušet, osahat a přistoupit k tomu zodpovědně. Je to zase další zkušenost a pro mě je to test nového auta v podmínkách, které hodně dobře znám z účasti v několika ročnících Mogul Driving Cupu, který se jezdil v Sosnové, a kde jsem se učil řídit závodní auto. Teď se v Sosnové svezu v R5 a chci, aby si to fanoušci užili se mnou.“

Ctirad Hájek: „Petr celou sezonu tvrdě makal a pokrok byl cítit na každé soutěži. Pepa Semerád mu dal nejen rychlé závodnické geny, ale také obrovské množství zkušeností, které dneska sedmnáctiletý Petr má. Já se kolem něj pohybuji teprve krátce, ale tohoto kluka sleduji už dlouho, a jsem nadšený z jeho progresu. Který jiný stát se může pochlubit podobným závodníkem, kterému je sedmnáct a je připravený jet rychle? Před Petrem je ještě hodně práce, ale já věřím, že se může dát dohromady parta lidí a partnerů, kteří jej mohou dotáhnout hodně daleko. Já v tom chci pomoci. Zasloužil by si to nejen Petr, ale celý český motoristický sport. Sosnová je pro nás odměna. Zažili jsme tady spoustu krásných chvil s Markku Alénem a loni s Miki Biasionem, a letos se soustředíme na podporu mladého kluka, který má šanci jednou být pozvaný na podobné akce, jako jsme sem zvali právě třeba Markku Aléna. Petr si v Sosnové vyzkouší erpětku podle mě za ideálních podmínek a vezmeme to jako regulérní test. Zábava a výsledek je tentokrát na posledním místě.“

 

Vytisknout

Diskuze: Petr Semerád poprvé ve Škodě Fabia R5

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Rally Vsetín (CZE)

„Vlčák“ se s medvědem nepotkal

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud