KOWAX Valašská rally ValMez 2019 odtajňuje další fakta

Tomáš Plachý, 24. ledna 2019, 08:28 Google+

Pořadatelé valašské automobilové soutěže nabízí více než dva měsíce před startem další informace k 38. ročníku KOWAX Valašská rally ValMez 2019. Zařazení do seriálu European Rally Trophy – Central a Autoklub MČR v rally definitivně doplní i zápočet do slovenského šampionátu v rally a v rally historických automobilů.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Valašská Rally (CZE)

Valašská Rally (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Ve dnech 29. – 31. března 2019 se tak na valašských a lašských tratích představí nejen kompletní domácí špička, ale také závodníci ze Slovenska, a doufejme i dalších okolních zemí. Fanoušci tak budou mít možnost vidět kvalitní konkurenci, která byla v minulých letech spojena i s dalším českým závodem v Hustopečích.

„Během vánočních svátků jsme se Slovenskou asociací motoristického sportu dohodli finální smlouvu. Zejména jsme, vzhledem k faktu, že ve slovenském seriálu je každý závodní den hodnocen v samostatné klasifikaci, dolaďovali délky jednotlivých soutěžních dnů,“ svěřil se předseda organizačního výboru 38. KOWAX Valašské rally ValMez 2019 Jaromír Tomaštík.

Informace ohledně trati více odtajní zveřejnění Zvláštních ustanovení 29. ledna 2019. Dvě etapy, 14 rychlostních zkoušek (jedna v pátek, sedm v sobotu a šest v neděli) na sedmi úsecích, zázemí soutěže ve Valašském Meziříčí a Kopřivnici. To jsou ale už známá fakta. „Sportovní program závodu zahájí už ve středu odpoledne prezentace posádek, s možností administrativní přejímky a seznamovacích jízd na vybraných úsecích. Tréninky budou pak pokračovat ve čtvrtek a v pátek, kdy se částečně prolnou s časem administrativní a technické přejímky a následným shakedownem. I přes tento fakt, všichni účastníci budou mít na přípravu svého rozpisu dostatek času,“ poznamenal ředitel rally Rudolf Kouřil.

Technická přejímka se již tradičně odehraje v zázemí Autocentra Lukáš ve Valašském Meziříčí. Na programu je v pátek 29. března mezi 8. až 14. hodinou. Ve stejný den je na polygonu v Kopřivnici v době od 11 do 16 hodin na programu shakedown. Odtud se posádky vrátí do Valašského Meziříčí, kde se soutěžní vozy a jejich posádky představí fanouškům rallysportu i obyvatelům Valašského Meziříčí nejen při slavnostním startu na náměstí (od 17 hodin), ale také na trati úvodní městské rychlostní zkoušky RZ1 VALMEZ (3,51 km, start 19:30 hodin).

„Touto změnou v harmonogramu jsme vyslyšeli přání velké části obyvatel města. Rychlostní test v ulicích města se tak stane zajímavým předkrmem sportovně náročné sobotní etapy, v jejímž itineráři je na sto takzvaných ostrých kilometrů,“ odhalil první den programu 38. KOWAX Valašské rally ValMez 2019 její organizační šéf.

Další program závodu pořadatelé mnohem více spojili s Kopřivnicí. V tomto městě na testovacím polygonu společnosti TATRA umístili nejen servisní areál, ale také prostory uzavřeného parkoviště. Z polygonu se posádky vydají vstříc rychlostním zkouškám. Ti úspěšní pak v neděli 31. března odpoledne vyjedou (cca 15:20 hodin) na cílovou rampu ve Valašském Meziříčí.   

Informačním kanálem 38. KOWAX Valašské rally ValMez 2019 je postupně aktualizovaná internetová stránka www.valasskarally.cz. Informace k soutěži lze získat rovněž na facebookovém profilu soutěže Valašská Rally ValMez.

Vytisknout

Diskuze: KOWAX Valašská rally ValMez 2019 odtajňuje další fakta

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

cvrček, věroslav

Věroslav Cvrček díl 2. „Zážitky ze Safari rally by byly na celou knihu“

reklama

Doporučujeme

Mikuláš Rally (CZ)

RI Okna rally tým se představí v sobotu na Čepkově

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud