Hledá se vítěz třetího ročníku Tatransko-Valašského poháru!

Tomáš Plachý, 4. března 2019, 19:31 Google+

Spojení českých organizátorů Valašské rally ValMez a pořadatelského týmu Rallye Tatry pokračuje III. ročníkem Tatransko-Valašského poháru 2019.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Valašská Rally (CZE)

Valašská Rally (CZE) | foto: Lucie Vondřičková - RallyZone.cz

Sdílejte článek

Tatransko-Valašský pohár 2019 (dále TVP) má za sebou dva ročníky. Historicky prvním vítězem se v roce 2017 stal královohradecký Lukáš Matěna, o rok později uspěl zlínský Petr Krajča. V informacích k třetímu ročníku nenajdeme mnoho novinek. Pořadateli jsou za Valašskou rally ValMez společnost Valašská rally s.r.o. a za Rallye Tatry AOS klub Poprad. Do klasifikace poháru budou započítávány výsledky registrovaných účastníků v 38. ročníku KOWAX Valašské rally ValMez 2019 (29. – 31. března 2019) a v 46. ročníku Rallye Tatry (3. – 5. května 2019).

Pořadatelé obou soutěží pokračují ve snaze přilákat na start a nechat vyniknout posádky se závodními vozy slabších objemových tříd. Bodový zisk každého účastníka bude součtem bodů na základě absolutní klasifikace registrovaných posádek TVP 2019 a zároveň jejich umístění ve své objemové třídě (v bodování zvýhodněno). Nutností je odstartovat minimálně do první rychlostní zkoušky v obou vypsaných závodech.

Účast v TVP 2019 je pro zájemce bezplatná. Podmínkou je pouze nahlášení zájmu o účast v rámci registračního formuláře na administrativních přejímkách obou podniků. Pořadatelé účast podmiňují pouze umístěním jedné samolepky na boční straně soutěžního vozidla o velikosti 30 x 20 cm.

„Věříme, že posádky nalákají k účasti v obou závodech zajímavé ceny. Zejména pro vítěznou posádku. Tím bude odpuštění startovného na obě soutěže TVP 2020. Dokonce dle dohody, přenositelné na jinou českou či slovenskou posádku. Vzhledem k zařazení soutěže do MSR jsme přistoupili ke zvýhodnění účasti v poháru TVP pouze pro zahraniční posádky s licencí mimo ČR a SR. Ty zaplatí na Valašce startovné podle ZÚ, ale v Popradu budou moci startovat bez startovného (100 % sleva). I přesto věřím, že si pod Tatry, jak už se stalo tradicí, opět najde cestu řada českých posádek,“ nastínil šéf organizačního týmu 38. KOWAX Valašské rally ValMez 2019 Jaromír Tomaštík.

„Sme radi, že po roku budeme môcť opäť pod Tatranskými končiarmi privítať súťažiacich v TVP. Najväčšou novinkou 46. Rallye Tatry je jej zaradenie do kalendára CEZ HA a samozrejme medzi  dvojetapové súťaže Slovenského majstráku. Takže české posádky sú srdečne vítané, tradícia nech napreduje a počet posádok v TVP stúpa,“ doplňuje ředitel Rallye Tatry Stanislav Hanzeli.

Kromě vítězů se mohou těšit na zajímavé ceny i další nejúspěšnější posádky TVP 2019. Posádky na druhém až čtvrtém místě čekají kromě pohárů víkendové pobyty na zajímavých místech Vysokých Tater a Moravskoslezských Beskyd (vždy pro 4 osoby), na pátém a šestém místě získají poháry a autodoplňky.

 

Vítězové Tatransko-Valašského poháru:

2017:   Lukáš Matěna – Lukáš Hlaváč (Mitsubishi Lancer Evo IX)

2018:   Petr Krajča – Jan Houšť (Renault Clio)

Informačním kanálem 38. KOWAX Valašské rally ValMez 2019 a TVP 2019 jsou stránky www.valasskarally.cz a www.rallyetatry.sk, zájemci naleznou informace také na facebookových profilech obou soutěží - Valašská Rally ValMez a Rallye Tatry.

Vytisknout

Diskuze: Hledá se vítěz třetího ročníku Tatransko-Valašského poháru!

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Barum Czech Rally Zlín (CZE)

Barumka obhájila prvenství v prestižní anketě Zlatý volant!

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud