Do Valašské rally vyrazí jednaosmdesát soutěžních posádek

Tomáš Plachý, 28. března 2019, 12:11 Google+

Program 38. ročníku KOWAX Valašské rally ValMez je v plném proudu. Pořadatelům se prezentovalo 81 dvojic, tento počet lze také očekávat na slavnostním startu v pátek 29. března v 17 hodin na náměstí ve Valašském Meziříčí.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Valašská Rally (CZE)

Valašská Rally (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Účastníci měli možnost během prezentace absolvovat i administrativní přejímku, čehož využila většina startovního pole. Vůbec první nahlášenou dvojicí byli Štěpán Zabloudil s Danem Vodičkou, kteří osedlají vůz Ford Fiesta R5. Na opačném konci statistiky prezentovaných se objevili olomoucký Tomáš Knápek a kroměřížský Ondřej Bisaha.

Postupně se v prostorách Autocentra Lukáš vystřídala kompletní česká i slovenská špička, z prioritních jezdců se nakonec pořadatelům omluvili jen bratři Melichárkovi (st. č. 11). Ti byli přihlášeni s jedním z vozů specifikace WRC. Počet vozů specifikace R5 tak nadále zůstává na číslovce 26.

Celkový počet omluvenek nakonec narostl na čtyři. Kromě Melichárka budou ve Valašském Meziříčí chybět i Josef Hartmann (st. 47), Andrzej Borkowski (st. č. 50) a Robert Čonka (st. č. 79).  

Prezentace rovněž zaplnila bílá místa na seznamu přihlášených. Se Zbyňkem Ballerem pojede Richard Lasevič, s Milanem Obadalem Jaroslav Novák, vedle Karla Macka Vít Baďura, s Jiřím Lichovníkem Martina Picková a vedle Pavlíny Tydlačkové se objeví František Kubů. Dvaatřicet dvojic bude na Valašce bojovat o mistrovské body do slovenského šampionátu, pětatřicet posádek se registrovalo do úvodního klání Tatransko-Valašského poháru.

Soutěžící aktuálně pokračují v seznamovacích jízdách, večer je čeká poznávání trati úvodního testu Auto Kelly Arena ValMez. Zítra bude program pokračovat technickou přejímkou, shakedownem na polygonu v Kopřivnici (od 11 hodin). Páteční program uzavře slavnostní start v 17 hodin na náměstí ve Valašském Meziříčí a následně úvodní městská rychlostní zkouška ValMez.

Informačním kanálem 38. KOWAX Valašské rally ValMez 2019 je postupně aktualizovaná internetová stránka www.valasskarally.cz. Informace k soutěži lze získat rovněž na facebookovém profilu soutěže Valašská Rally ValMez.

 

Vytisknout

Diskuze: Do Valašské rally vyrazí jednaosmdesát soutěžních posádek

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Test Filip Mareš

Test Filipa Mareše před Valašskou rally

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud