HANKOOK DRIVERS RALLY TROPHY 2019 na startu

Aleš Holakovský, 29. března 2019, 18:17 Google+

Kromě Mistrovství České republiky v rallye odstartuje na Valašské Rally také nový ročník HANKOOK DRIVERS RALLY TROPHY. Tohoto poháru, který je vypsán pro jezdce soutěžící na závodních pneumatikách značky HANKOOK, se v loňské sezoně zúčastnilo více než padesát jezdců. 

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Vsetín (CZE)

Rally Vsetín (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Stejně jako v minulých letech, i letos se v poháru HANKOOK DRIVERS RALLY TROPHY budou na dálku utkávat jezdci pěti níže vyjmenovaných šampionátů:

Mistrovství ČR v rally, Rallysprint série/Pohár 2+, MČR v rally historických automobilů, Majstrovstvá Slovenska v rally, Slovenský Rally Pohár.

Body budou účastníkům poháru přidělovány na základě výsledků v jejich třídách (soudobé vozy), potažmo kategoriích (MČR-HA). V bodovém hodnocení bude opět zohledněn také počet startujících v dané třídě či kategorii. Šanci na vyšší počet bodů z jednotlivých soutěží tedy budu mít ty posádky, které se musejí utkávat s větším počtem soupeřů.

V loňském roce posádky jedoucí na pneumatikách HANKOOK výrazně promlouvaly i do celkového pořadí českých rallyových šampionátů i jednotlivých soutěží. Připomeňme například výkon Miroslava Jakeše, který na pneumatikách HANKOOK bojoval o třetí místo s Dani Sordem až do samého závěru Barum Czech Rally Zlín. Na této soutěži také pneumatiky HANKOOK dopomohly k vítězství ve třídě 4 v rámci MČR Miroslavu Janotovi na Porsche 997 GT-3. Účastníci poháru HANKOOK DRIVERS RALLY TROPHY slavili loni celou řadu republikových titulů. V Rallysprint sérii zvítězili jezdci na pneumatikách HANKOOK hned ve čtyřech třídách - ve třídě 8 to byl Petr Krajča, ve třídě 11 Tomáš Uher, ve třídě 17 Josef Urban a ve třídě 18 Martin Černý. V MČR v rally slavil mistrovský titul ve třídě 8 taktéž Petr Krajča a zapomenout nesmíme ani na vicemistrovský titul ve třídě 3 pro celkového vítěze HANKOOK DRIVERS RALLY TROPHY 2018 Martina Šikla. Ke třetímu místu ve třídě 4 pomohly Hankooky Radoslavu Nešporovi a v průběhu sezony jsme je mohli vidět i na dalších vozech Porsche. Samostatnou kapitolou je MČR historických automobilů. To se stalo, s malou nadsázkou, jakýmsi „Hankook cupem“, když se účastníci poháru Bohumír Svoboda jr., Petr Němec, Jan Frei a Jindřich Štolfa stali mistry v kategoriích 2 až 5, čili ve všech významněji obsazovaných. Jezdci na pneu HANKOOK obsadili v MČR-HA i většinu dalších medailových postů v jednotlivých kategoriích.

„Nově je k dispozici pneumatika s mokrou směsí i v nejmenším rozměru 160/530 R13 v dezénu Z205. Pneumatiky Z205 v rozměrech 13" - 15" jsou opatřeny homologací (E) bez nápisu „for competition“ a jsou schválené i pro Mistrovství Evropy historických automobilů (FIA EHSRC),“ upozorňuje Martin Kamiš, zástupce promotéra poháru, společnosti MK-RACING, která je zároveň dodavatelem závodních pneumatik HANKOOK, a pokračuje: „I letos jedeme v celkem pěti českých a slovenských šampionátech, byť je pravdou, že z hlediska množství i výsledků dominují jezdci ze tří českých šampionátů. Pokud se posádka přihlásí do našeho poháru v rámci více mistrovství, tak se jí do celkového hodnocení HANKOOK DRIVERS RALLY TROPHY bude počítat to mistrovství či série, ve kterém nasbírala nejvíce bodů. V loňském roce jsme měli posádky, které nám bodovaly až ve třech šampionátech.“

Stejně jako v minulých letech se bude v HANKOOK DRIVERS RALLY TROPHY bojovat o to nejcennější pro každého jezdce – o špičkové závodní pneumatiky. Věcnými cenami pro vítěze jsou:

1. místo – 8ks pneumatik HANKOOK v rozměru a typu uvedeném v přihlášce účastníka (v maximální hodnotě 60.000,- Kč vč. DPH)

2. místo – 4ks pneumatik HANKOOK v rozměru a typu uvedeném v přihlášce účastníka (v maximální hodnotě 30.000,- Kč vč. DPH)

3. místo – 2ks pneumatik HANKOOK v rozměru a typu uvedeném v přihlášce účastníka (v maximální hodnotě 15.000,- Kč vč. DPH)

Podmínkou pro účast v poháru je vyplnění přihlášky. Na jejím základě pak může soutěžící zakoupit pneumatiky za zvýhodněných podmínek. Přihlášku a další podrobné informace o poháru HANKOOK DRIVERS RALLY TROPHY 2019, stejně jako nabídku závodních pneumatik HANKOOK, naleznete zde: http://www.hankookmotorsport.cz/?page_id=1044 

Veškeré informace i přihlášky Vám zástupci promotéra poháru rádi podají také osobně ve stanu HANKOOK Motorsport v servisních zónách na všech soutěžích MČR v rally, Rallysprint série i MSR v rally. Zde také poskytuje HANKOOK pro všechny své zákazníky bezplatný pneuservis a poradenství v průběhu všech závodů.

Vytisknout

Diskuze: HANKOOK DRIVERS RALLY TROPHY 2019 na startu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Test Jan Kopecký

Na shakedownu Valašky nejrychleji Kopecký

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud