Polovina června bude v Hustopečích opět ve znamení rally

Tomáš Plachý, 29. března 2019, 18:35 Google+

Kdo zná hustopečskou soutěž a pravidelně ji navštěvuje, toho následující věty nijak nepřekvapí. „Rally mezi vinicemi“, jak je hustopečské soutěži přezdíváno, a červen patří k sobě! Patnáctý ročník AGROTEC PETRONAS rally se uskuteční ve dnech 14. – 15. června 2019. Ve vztahu k jezdeckému obsazení, soutěži nechybí zápočet Zóny CEZ (Střední Evropa) a zařazení do českého i slovenského šampionátu v rally.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Hustopeče (CZE)

Rally Hustopeče (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Do kalendáře Mistrovství FIA zóny střední Evropa (www.cez-motorsport.com) bude hustopečská soutěž zařazena potřetí v řadě. Bude pátým podnikem jedenáctidílného seriálu, který se dále odehrává v zemích Střední a Jihovýchodní Evropy (Rakousko, Maďarsko, Slovensko, Polsko, Chorvatsko, Srbsko, Slovinsko, Sev. Makedonie, Bosna a Hercegovina a Itálie).

AGROTEC PETRONAS rally si díky svému specifickému charakteru získala přízeň posádek. Ty tak často na jih Moravy zavítají nejen kvůli tomu, že soutěž bude čtvrtým podnikem MČR v rally, ale kvůli šotolinovým pasážím rychlostních zkoušek. V případě slovenských účastníků, hustopečská rally naváže na podniky ve Valašském Meziříčí a na popradskou Rally Tatry. Jelikož je ve slovenském šampionátu každá etapa hodnocena zvlášť, svým způsobem se bude jednat o pátý a šestý díl MSR. Kromě čtvrté účasti soudobé špičky pak Hustopeče budou hostit i startující v rámci MSR v rally historických automobilů. Této skutečnosti často využily ke startu i české posádky na historických vozech.

„Kdo v Hustopečích závodí už léta, ví, že zásadně ho nepřekvapíme. Vycházíme z tradičních úseků, které se jen každý rok snažíme ´namotat´ zase trošku jinak, než v minulosti. Loni nám stavbu trati narušily některé uzávěrky hlavních tahů, proto jsme nemohli využít všechny tradiční pasáže. To letos odpadá, a tak se posádky mohou těšit na kompaktní podobu, s více než 150 km rychlostních zkoušek, při celkové délce necelých 317 km,“ říká k letošnímu formátu šéf organizačního týmu Martin Rada.

„Odstartujeme v pátek v podvečer, na posádky čekají dvě sekce dvou rychlostních zkoušek. V sobotu budeme pokračovat na třech úsecích, opět ve dvou průjezdech. Aktuálně pracujeme na přípravě Zvláštních ustanovení, v nejbližší době proběhne schválení trati,“ doplňuje ředitel Rudolf Kouřil.

Vlastní program AGROTEC PETRONAS rally zahájí uzávěrka přihlášek k datu 4. června, seznamovací jízdy jsou na programu 13. – 14. června. Páteční program 14. června zahájí administrativní a technická přejímka, po obědě bude následovat shakedown. Jeho podoba se nemění, opět to bude na části Starovické okruhové zkoušky (pátek 15. června, 12:30 – 16:00 hod.). Shodné zůstává i umístění servisního areálu v prostorech společnosti MOSS logistics, na Bratislavské ulici v Hustopečích.

Více informací k soutěži bude postupně zveřejněno na oficiální stránce www.agrotecrally.cz, řada novinek bude dostupná i na facebookovém profilu Agrotec rally Hustopeče.

 

Vytisknout

Diskuze: Polovina června bude v Hustopečích opět ve znamení rally

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Rally Vsetín (CZE)

HANKOOK DRIVERS RALLY TROPHY 2019 na startu

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud