Úspěšná Šumava. Mareš s Hlouškem vybojovali bronz

RallyZone.cz, 30. dubna 2019, 13:53 Google+

Letošní Rallye Šumava Klatovy si pro fanoušky přichystala opravdu napínavý závěr. Tři posádky se nakonec vměstnaly do dvaceti vteřin a dvojice Filip Mareš - Jan Hloušek nakonec po soustředěném výkonu bere druhou bednu v sezoně. Závodníci ACA ŠKODA AUTOKLUB TEAMu dokázali zopakovat vynikající 3. místo z Valašské Rally a z Šumavy tak odjíždí rovněž s bronzem.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Mareš, Filip - Hloušek, Jan

Mareš, Filip - Hloušek, Jan | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Výborné výkony závodníků, nečekané problémy favoritů a přelévání na čele pořadí. Druhá zastávka republikového šampionátu v rally si pro fanoušky i závodníky přichystala napínavý průběh, zrádné počasí a samozřejmě krásné a těsné souboje. Se všemi nástrahami si Filip Mareš dokázal poradit a zaslouženě bere třetí příčku. „Upřímně, v bednu jsme doufali a snažili jsme se dělat vše pro to, abychom o ní od začátku bojovali. V pátek jsme si poprvé vyzkoušeli pneumatiky Michelin na vodě a těší nás, že jsme byli i v těchto podmínkách konkurenceschopní. Vzhledem k vývoji v závodě jsme doufali i v lepší umístění, ale třetí místo z takto těžké Šumavy určitě bereme," zhodnotil závodní víkend Filip.

„Na poslední tři zkoušky jsem zvolil kombinaci tvrdých a měkkých pneumatik. Vzhledem k předpovědi počasí jsme vybírali spíše na jistotu. Předpověď se nenaplnila, proto jsme nemohli jet úplně naplno. Ale beru to jako zkušenost," přiblížil Filip problémy s pneumatikami ze závěrečných rychlostních zkoušek. Právě tyto problémy dost možná stály posádku druhé místo, nicméně závodníci stáli nohama na zemi a nechtěli spekulovat. „S výsledkem jsme spokojeni, cesta k němu však nebyla vůbec jednoduchá. Letošní Šumavu díky proměnlivým podmínkám hodnotím jako jeden z nejnáročnějších závodů za poslední dobu. Naším cílem je postupovat dopředu krůček po krůčku a já myslím, že jsme tady zase krůček dopředu udělali. Cítíme, že na Krumlově můžeme být zase o něco rychlejší," poznamenal navigátor Jan Hloušek.

Pozitivně výkon mladých závodníků hodnotil i Roman Kresta: „Skvělý výsledek. Nemohu hodnotit jinak. Kluci se dokázali poprat s těžkými podmínkami a jeli celý závod ve vysokém tempu bez chyb. Na vodě ukázali svou rychlost a vyzrálost navzdory tomu, že s podobnými podmínkami nemají tolik zkušeností. Musím říci, že jsem spokojený s tím, jak se Filipovi podařilo zapracovat na změnách po Valašce. Na Šumavě jel lépe, byl sebevědomější a dařilo se mu se ještě více přiblížit čelu."

Posádka tak již vyhlíží další závod sezony, kterým bude Rallye Český Krumlov. „Na Krumlov se hrozně těším. Patří mezi naše nejoblíbenější závody, kde se nám v minulosti dařilo a chceme fanouškům předvést dobré výkony i tam. Vážíme si jejich podpory, na Šumavě jsme jich viděli podél tratí velké množství a patří jim obrovský dík, moc nám pomohli," uzavřel hodnocení závodu Filip a Honza dodal: „Děkujeme celému týmu Kresta Racing za opět skvěle připravené auto. Bez jejich práce bychom nemohli pomýšlet na čelní umístění. Zároveň bychom chtěli poděkovat Autoklubu ČR a dalším partnerům, kterým budeme chtít udělat radost i v příštích závodech!"

Zdroj: PR, Filip Mareš

Vytisknout

Diskuze: Úspěšná Šumava. Mareš s Hlouškem vybojovali bronz

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Rally Šumava (CZE)

EuroOil-invelt team vyhrál Rallye Šumava

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud