PEUGEOT RALLY CUP – NÁVRAT LOŇSKÉHO VÍTĚZE

Jan Koudelka, 11. června 2019, 12:47 Google+

Letošní ročník seriálu Peugeot Rally Cup CZ vstupuje do své druhé poloviny, stejně jako Mistrovství ČR v rally 2019. Posádky vozů Peugeot 208 R2 čeká krásná jihomoravská soutěž v okolí Hustopečí. Má být pořádné horko a žhavé souboje můžeme očekávat i na tratích, protože do 15. ročníku Agrotec Petronas Rally Hustopeče je přihlášeno v rámci poháru Peugeot Rally Cup osm posádek.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Český Krumlov (CZE)

Rally Český Krumlov (CZE) | foto: Jakub Daniel Machálek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Letošní ročník seriálu Peugeot Rally Cup CZ vstupuje do své druhé poloviny, stejně jako Mistrovství ČR v rally 2019. Posádky vozů Peugeot 208 R2 čeká krásná jihomoravská soutěž v okolí Hustopečí. Má být pořádné horko a žhavé souboje můžeme očekávat i na tratích, protože do 15. ročníku Agrotec Petronas Rally Hustopeče je přihlášeno v rámci poháru Peugeot Rally Cup osm posádek.

Ve třídě šest se utká celkem 25 posádek, takže konkurence v Hustopečích bude velmi početná. Příjemným zpestřením Peugeot Rally Cupu je návrat loňského vítěze Jana Talaše, který letos startuje v Mistrovství Evropy. „Naší letošní prioritou je sice Evropa, ale jsem rád, že se vracíme také do cupu. Těším se na kluky. V loňském roce jsme si parádně zazávodili. Určitě to nebude jednoduché, protože na asfaltu letos startuji poprvé a navíc budu dojíždět starší pneumatiky, takže máme trochu handicap,“ těší se na svůj první letošní domácí start Honza Talaš, kterého bude nově navigovat Víťa Baďura.

Matěj Kamenec prožil smolný začátek sezóny, a i když patřil mezi největší favority, nepřipsal si do průběžného hodnocení ještě ani bod. „I když jsem Hustopeče nikdy nejel, těším se a hlavně doufám, že konečně prolomíme to letošní martyrium. Ve hře zůstává ještě poměrně hodně bodů, takže nic není definitivně ztraceno. Další výpadek už si ale nemůžeme dovolit,“ hodnotí svoje šance Matěj Kamenec.

René Dohnal letos zatím nepoznal porážku a i on se na jihomoravskou soutěž velmi těší. „Do Hustopečí jsem často jezdil jako divák a stále to je moje nejoblíbenější soutěž. Pro svoji kompaktnost, krásné erzety a skvělou organizaci. Místní tratě mají unikátní charakter a nejdou přirovnat k žádné jiné české soutěži. A šotolina ve vinicích to ještě podtrhuje,“ vysvětluje průběžný lídr Peugeot Rally Cupu.

To Jan Kornhefr nemá start ještě stoprocentně jistý, ale věří, že se na rampě v Hustopečích objeví. „Po havárii v Krumlově finišujeme s opravou auta a doufám, že se neobjeví nějaký problém a všechno stihneme odzkoušet. Bylo toho nakonec docela dost. Navíc Michal ještě není úplně fit, stále ho bolí žebra, tak musí nadcházející podnik vynechat. Proto pojedu tentokrát s Patrikem Otrubou.“

Podobně to má také Dominik Brož, který havaroval v Lotyšsku a jeho Peugeot ještě není úplně v kondici. Naopak jasno mají Milan Obadal a Michal Vaňhara, kteří určitě na startu chybět nebudou, stejně jako novopečený otec Jirka Pohlídal.

Patnáctý ročník Agrotec Petronas Rally Hustopeče odstartuje v pátek 14. června krátce před osmnáctou hodinou.  

PEUGEOT RALLY CUP CZECH REPUBLIC
Jan Koudelka, tel.: +420 737 234 535
email: cup@autoklub.cz

www.autoklub.cz / @autoklubCR / @peugeotrallycup

Vytisknout

Diskuze: PEUGEOT RALLY CUP – NÁVRAT LOŇSKÉHO VÍTĚZE

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Rally Vyškov (CZE)

Rally Vyškov se stala kořistí Tarabuse a Neumanna

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud