Hlavní cena ve fotosoutěži zůstala doma

Roman Ordelt, 9. srpna 2019, 08:19 Google+

Při příležitosti konání 48. ročníku Barum Czech Rally Zlín 2018 byla vyhlášena tradiční fotosoutěž. Po dvou letech byl z pomyslného trůnu fotografického krále sesazen motoristický fotograf Marcin Rybak z polské Lodže a hlavní cena zůstala v českých luzích a hájích. Na pomyslný trůn usedl opět napajedelský fotograf Daniel Šimek ze společnosti rallyservice.cz, který se vrátil na nejvyšší piedestál po třech letech a potřetí získal první cenu! V oblíbené fotosoutěži v rámci barumky zvítězil již v letech 2011 a 2015, přičemž v roce 2014 získal druhé místo. Ceny do fotosoutěže věnovaly firmy RALLY MODELS – Antonín Babík, JNK Studio Zlín – výroba a distribuce videokazet a společnost ALITRON CZ, s.r.o. připravila pro výherce celoroční předplatné specializovaného motoristického magazínu RALLY.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Barum Czech Rally Zlín (CZE)

Barum Czech Rally Zlín (CZE) | foto: Daniel Šimek

Sdílejte článek

Auto klub Barum Zlín ve spolupráci s agenturou ZLIN PRESS production vypsal fotosoutěž ve společné kategorii pro profesionální fotoreportéry i fotoamatéry v jediné kategorii digitální fotografie. Odborná porota ve složení Miloslav Regner (ředitel Barum Czech Rally Zlín), Roman Ordelt (ZLIN PRESS production), Ing. Jan Regner (zástupce ředitele Barum Czech Rally Zlín) a členové desetičlenné mezinárodní poroty udělili podle propozic vedle tří finančních cen rovněž dalších pět ocenění.

„Každoročně jsme příjemně překvapeni vysokým počtem zúčastněných fotografů z řady evropských států. Těší nás, že fotosoutěž má neustále stoupající úroveň, o čemž svědčí rekordní zájem bezmála tří stovek účastníků fotosoutěže, kteří nám zaslali rekordní počet soutěžních snímků. Stále více promlouvají do pořadí na čelních příčkách profesionální motorističtí fotografové. Mezinárodní porota složená z řady osobností rallyové komunity to nemá každoročně jednoduché, neboť hodnotí opravdu velké množství soutěžních snímků. Zvýšený zájem svědčí o velkém fenoménu zlínské rally po celé Evropě,“ řekl Miloslav Regner, předseda poroty a dlouholetý ředitel Barum Czech Rally Zlín. 

V mezinárodní porotě usedli Jon Armstrong (Velká Británie, mistr světa World Rally Esports Championship), Ohran Avcioglu, (Turecko, jezdec), Gilber Bannout (Libanon, jezdec), Giovanni Bernacchini (Itálie, týmový manažer), Eduardo González (Španělsko, spolujezdec), Zsolt Kajcsa (Maďarsko, týmový manažer), Nico Leschhorn (Německo, týmový manažer), Pietro Elia Ometto (Itálie, spolujezdec), Tibor Szabosi (Slovensko, fotograf) a Tomas Žemaitis (Litva, funkcionář).

Fotosoutěž při barumce má mezi příznivci motoristického sportu nebývale kladnou odezvu a přízeň, přičemž úroveň zaslaných fotografií se neustále zvyšuje. Svědčí o tom opět rekordní čísla, neboť do loňské fotosoutěže přišlo od 282 autorů celkem rekordních 1 174 soutěžních snímků! Vedle tří hlavních cen porota udělila pět ocenění.

  

Digitální fotografie:

1. cena Daniel Šimek

Napajedla – 1 000 Kč

2. cena Rafal Roguski, Polsko

Gliwice – 600 Kč

3. cena Oldřich Pavlůsek

Březůvky – 400 Kč

 

Autoři oceněných fotografií:

Gergély Makai, Budapešť (Maďarsko)

Tomáš Řehůřek, Zlín

Martin Kovács, Veszprém (Maďarsko)

Radek Caga, Trnávka

Marcin Rybak, Lodž (Polsko)                                                            

Všem oceněným autorům blahopřejeme a těšíme se na další příspěvky v nově vyhlášené fotosoutěži k 49. ročníku Barum Czech Rally Zlín 2019!

Vytisknout

Diskuze: Hlavní cena ve fotosoutěži zůstala doma

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Barum Czech Rally Zlín (CZE)

K největším favoritům se řadí Kopecký a Lukjaňuk

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud