Adam Březík na Mikuláši se Škodou Fabií R5

Barbora Vebrová, 19. listopadu 2019, 08:07 Google+

Je to necelý měsíc zpátky, co se Adam Březík stal mistrem Rallysprint série 2019. A jako odměnu za skvělý výkon po celou sezonu dostal mladý jezdec možnost zazávodit si s Škodou Fabií R5. Ostrý start se uskuteční v sobotu 30. listopadu, při Mikuláš Rally ve Slušovicích. Adam zde pojede pod hlavičkou Samohýl Škoda Teamu s vozem svého otce Martina Březíka.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Březík, Adam

Březík, Adam | foto: Martin Husár

Sdílejte článek

„Na začátku sezóny jsme s taťkou uzavřeli sázku, že když uděláme titul v RSS, tak můžu jet Mikuláš rally v jeho Fabii R5. Ale sednout do takového vozu jen tak nejde, proto jsme se rozhodli startovat na IX. Traiva rally cup v Kopřivnici. Soutěž jsme pojali jako test, který dopadl na výbornou. Otestoval jsem auto, jak jsem potřeboval, zkusil si i změnu nastavení a částečně pochopil co Fabie dokáže. Za tuhle příležitost patří velké poděkování taťkovi. Další poděkování patří společnosti Samohýl motor a.s. a Mol Česká republika a samozřejmě klukům z dílen Vančík motorsport za bezchybně nachystanou Fabii,“ prozradil zrození této příležitosti Adam Březík. Devátý díl Traiva rallycupu se odjel v sobotu 16. listopadu a na startu se sešlo devět vozu specifikace R5. Adam Březík, i když usedl do Škody Fabie R5 poprvé a závod pojal jako seznámení se s vozem, dokázal všechny konkurenty porazit a závod vyhrál. Za sebou nechal zkušené borce jako Romana Odložilíka, Jana Černého, Silvestra Mikuláštíka nebo svého otce Martina Březíka. „Závodění bylo hlavně o poznávání auta, časy jsem sledoval jen zběžně abych viděl, jestli jedu rychle nebo dělám něco špatně. Jelo se v klasickém duchu Traiva rally cupu, dva měřené úseky, každý třikrát, takže jsme měli každou „sekci“ určité srovnání. Soutěž se pro mě obešla bez problémů nebo krizových situací, a nakonec byla okořeněna výhrou, což mě hodně překvapilo. Dokázal jsem za sebou udržet Honzu Černého s Romanem Odložilíkem, oba jsou to zkušení závodníci, kteří mají s vozem kategorie R5 spoustu odjetého, o to víc mě těší, že jsem je porazil,“ uvedl nadšeně Březík, který si na své konto připsal premiérové absolutní vítězství v závodě.

img-responsive

Březík, Adam | foto: Martin Husár

Seznámení s autem dopadlo na výbornou a všichni již netrpělivě vyhlíží start první rychlostní zkoušky na Mikuláš rally ve Slušovicích. Vedle Adama Březíka do „erpětky“ usedne jeho pravidelný spolujezdec Zdeněk Bělák jun. a kluci se již teď velmi těší. „Kdybych tvrdil, že si nedávám žádné cíle, co se umístění týče, tak bych lhal. Ale musíme zůstat nohama na zemi, přece to bude teprve náš druhý start s R5, proto si to nechám pro sebe. Každopádně bychom chtěli jet co nejlépe, jak jen to bude možné, ale prioritou je dovézt auto celé až do cíle a nijak mu neublížit,“ řekl Adam Březík. Zároveň Adam zve všechny fanoušky v sobotu 30. listopadu do Slušovic, kde se bude jistě konat veliká show. Posádka Březík – Bělák k tomu jistě napomůže ať už jen tím, že mladý mistr Rallysprint série usedne za volant silné čtyřkolky, nebo svou dravou jízdou všeobecně.

img-responsive

Březík, Adam | foto: Martin Husár

A co na první kilometry svého syna s vozem kategorie R5 říká hrdý otec Martin Březík? „Jelikož v Kopřivnici Adam startoval vůbec poprvé za volantem Škody Fabie R5, tak podal velmi dobrý výkon. To, že porazil mnohem zkušenější jezdce svědčí jen o jeho talentu a potencionálu do budoucnosti. Nejdůležitější ale je, že moje auto zůstalo bez jediného šrámu (smích).“

Vytisknout

Diskuze: Adam Březík na Mikuláši se Škodou Fabií R5

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

cvrček, věroslav

Věroslav Cvrček díl 2. „Zážitky ze Safari rally by byly na celou knihu“

reklama

Doporučujeme

Mikuláš Rally (CZ)

Mikuláš Rally ve Slušovicích se pojede již podesáté!

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud