Přípravy Rally Vyškov jedou na plné obrátky i v „době koronavirové“

RallyZone.cz, 8. června 2020, 13:05 Google+

Hanácký rally klub v AČR připravuje i v letošním roce tradiční Rally Vyškov. Pořadatele nezastavila ani celosvětová pandemie nového typu koronaviru, jehož zásah ochromil i Českou republiku a odložil start rallyové sezony.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Vyškov (CZE)

Rally Vyškov (CZE) | foto: Milan Procházka, RallyZone.cz.cz

Sdílejte článek

Vyškovská soutěž se vrací po šesti letech do poprázdninového termínu. Uskuteční se ve dnech 11. a 12. září jako součást Liqui Moly Rallysprint série a Poháru 2+. Právě tento termínový posun oproti předešlým letům od začátku vléval optimismus do žil pořadatelům z Hanáckého rally klubu v AČR. Veškeré přípravy byly zahájeny již na sklonku předchozího roku a intenzivněji pokračují od letošního února i s vědomím, že situace nebyla k pořádání takového sportovního podniku nakloněna.

„Zůstáváme však celou dobu optimisté, v přípravě rally intenzivně pokračujeme. Z Autoklubu České republiky máme informace, že pokud nedojde ke zhoršení momentální situace v České republice, bude letošní sezona zahájena začátkem července. Předpokládáme řadu opatření, se kterými budeme seznámeni. S tím souvisí i rozhodnutí Komise rally Autoklubu ČR o změněném formátu vyškovské rally jak z hlediska organizačního, tak ekonomického,“ řekl k momentální situaci předseda Hanáckého rally klubu v AČR, Ing. Ladislav Petráš.

XXVIII. Rally Vyškov bude opět jednoetapovou soutěží. Bude mít tři rychlostní zkoušky v okolí Vyškova, které se pojedou dvakrát. Dvě rychlostní zkoušky jsou tradiční a třetí je nová, přičemž se na její části již v minulosti závodilo. Koncepce organizace soutěže je pojata jako dvoudenní. V pátek 11. září proběhnou administrativní a technické přejímky a seznamovací jízdy posádek s tratí. Vlastní soutěž proběhne v sobotu 12. září. Start a cíl je jako v minulých letech v plánu na parkovišti u okružní křižovatky u Agrodomu ve Vyškově. Beze změny zůstává i servisní zóna, která bude na betonové ploše jižně od areálu letiště Vyškov.

Změny dozná oproti předešlým letům ředitelství. Město Vyškov organizuje o stejném víkendu událost Dny památek – dny evropského dědictví. V rámci této akce budou zpřístupněny nejen všechny památky a památkové objekty, ale i prostory vyškovské radnice. Z toho důvodu bylo ředitelství rally přesunuto po dohodě se starostou města do přízemí kina Sokolský dům v ulici Tyršova.

„K dnešnímu dni máme souhlasy se všemi tratěmi rychlostních zkoušek, objízdných tras a přejezdů. Město Vyškov nám také prostřednictvím svých odborů dalo souhlas s využitím prostorů parkovišť, kde bude umístěn start a cíl rally, uzavřené parkoviště a parkoviště ředitelství. Máme souhlas i s využitím prostoru pro organizaci servisního areálu. Všichni starostové a ostatní funkcionáři nám ve všech našich požadavcích vyšli vstříc a rovněž doufají, že se soutěž uskuteční. Pokud byly při tvorbě tratí v některých obcích problémy, byly vyřešeny k oboustranné spokojenosti. Jednali jsme i se zainteresovanými institucemi a v několika případech i s vlastníky soukromých pozemků. V období příštího měsíce nás čekají jednání se silničními správami, příslušnými orgány Policie ČR a odbory dopravy zainteresovaných měst,“ okomentoval aktuální stav příprav ředitel Rally Vyškov, Jaromír Palásek.

Předseda Hanáckého rally klubu v AČR, Ing. Ladislav Petráš k tomu dodal: „Prozatímní náklady na přípravu byly minimální a jsme schopni je pokrýt z vlastních zdrojů. Dotace a sponzorské dary jsme měli předjednány a nyní čekáme, jak se námi oslovení sponzoři v současné situaci k poskytnutí daru postaví. Pokud to situace dovolí, musíme oslovit i další potenciální partnery, abychom pokryli veškeré náklady. Dotaci máme přislíbenou i od města Vyškov. Ta je ovšem podmíněna ohledem na aktuální situaci.“

Veškeré informace o Rally Vyškov 2020 jsou dostupné a budou postupně aktualizovány na oficiální webové stránce soutěže www.rallyvyskov.cz. Sledovat můžete také facebookový profil Rally Vyškov.

 

Rally Vyškov na sociálních sítích:

Facebook: https://www.facebook.com/Rally-Vyškov-1480278015549381/ 

Instagram: https://www.instagram.com/rallyvyskov/ 

 

Bc. Lukáš Chum, tiskový mluvčí

Vytisknout

Diskuze: Přípravy Rally Vyškov jedou na plné obrátky i v „době koronavirové“

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Rally Hustopeče (CZE)

Martin Lošťák přesedá ze Škody Felicie do subaru

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud